Maailma ei ole valmis. Tarvitaan enemmän kirjoja.

Meiltä löydät erittäin kattavan valikoiman tietoa ja kaunoa. Uutuuksia, klassikoita ja harvinaisuuksia. Tätä lukiessanne hyllyissämme on yhteensä 44 049 eri kirjanimikettä. Näistä on esillä Citycenterissä 6 854 , Kaisaniemen Sivullisessa 31 610 nimikettä ja Mariankadun kaupassamme 8 985 kirjaa. Tule tekemään löytöjä!

LukusuosituksetRosebud - Ajankohtaista

Sivullisen ohjelma

Ma 16.5.

17-20  Jälki – Kirjoituksia valokuvasta on ilmestynyt, ja on aika juhlia valoa ja valon jälkeä! Tervetuloa esseekokoelman julkistustilaisuuteen Rosebudin Sivulliseen. Kymmenen taiteilijaa kirjoittaa tässä kokoelmassa valokuvasta. He hahmottelevat ymmärrystä taiteenlajista, joka kytkeytyy aikamme polttaviin kysymyksiin.

Kirjassa ovat mukana Laura Böök, Eeva Hannula, Utu-Tuuli Jussila, Kastehelmi Korpijaakko, Aura Saarikoski, Noora Sandgren, Maija Annikki Savolainen, Maija Tammi, Nita Vera ja Hanna Weselius.

Julkkareissa tarjolla ainakin kuplivaa juomaa ja keskustelua! Lavalla Hanna Weselius ja muita kirjoittajia. Kustannustoimittaja Helena Kulmala haastattelee.

Ti 17.5.
Japani-ilta

17.00 Okashi - Japanilaiset herkut -kirjan tekijät kertovat japanilaisesta herkkukulttuurista. Taru Lindblom ja Heikki Valkama

17.30 Kirjallisuus, estetiikka ja naiset Japanissa. Kirjailija Minna Eväsoja ja suomentaja Raisa Porrasmaa keskustelevat, Iida Simes haastattelee. Eväsojan kirjoja ovat mm. Shoshin, Wabi ja Sabi, Melkein geisha ja Japanilainen estetiikka.

18.00 Jännittävä Tokio, dekkarien Japani. Raisa Porrasmaa kääntää Keigo Higashinon supersuosittuja dekkareita suomeksi ja Heikki Valkama kirjoittaa Japaniin sijoittuvia dekkareita, tuoreimpana Yakuzan kosto. Mistä japanilainen jännitys niissä syntyy? Millainen paikka Tokio on jännitykselle. Haastattelijana Aleksi Järvelä.

18.30 Haruki Murakamin maailma: Keltaisen kirjaston Johanna Harkkila ja kääntäjä Antti Valkama käyvät läpi Haruki Murakamin tuoreita teoksia 

Ke 18.5.
17-18 Tiedeklubi. Sosiaalisen kestävyyden merkitys ikääntyvässä yhteiskunnassa

Mitä hyvinvointi on? Miten hyvinvointi ja käsitykset hyvinvoinnista muuttuvat väestön ikääntyessä? Eläketurvakeskuksen erikoistutkija Ilari Ilmakunnas, Turun yliopiston sosiologian professori ja THL:n tutkimuspäällikkö Maria Vaalavuo ja sosiaalityön tutkijatohtori Tiina Sihto keskustelevat yhteiskunnan mahdollisuuksista tukea hyvinvointia ja sosiaalisen kestävyyden merkityksestä ikääntyvässä yhteiskunnassa. Toukokuun Tiedeklubin järjestää SustAgeable-hanke.

To 19.5.
18-21  Nuori Voima 2/2022 julkkarit, lehden teemana kosto.

Helga West ja Eliisa Ruusu keskustelevat feminiinisistä ja feministisistä arkkityypeistä. Runoilija Stina Saari esiintyy ja runoilija Matti Kangaskoski lukee Natalya Bekhtan kanssa kääntämiään ukrainalaisia runoja.

Ma 23.5.
17-18 José Luís Peixoto (s. 1974) on sukupolvensa valovoimaisin portugalilainen kirjailija. Hän on voittanut José Saramago -palkinnon vuonna 2001. Suomennoksena ilmestynyt Saramago & José ilmestyi portugaliksi vuonna 2019 nimellä Autobiografia ja sai kotimaassaan loistavat arviot.

Ti 24.5.
17-18 Pariisin Art Nouveau
Englantilainen, Suomessa yli 40 vuotta asunut arkkitehti Jonathan Moorhouse (1938¬–2017) näyttää ja kertoo kirjassaan miten oleellinen osa Art Nouveau on pariisilaisuutta ja myös koko modernin arkkitehtuurin ja ajattelutavan syntyä. Kirjan avulla voi laatia omat arkkitehtuurikävelynsä Pariisissa tai nojatuolimatkata tuohon mielikuvituksellisen rikkaiden rakennustaiteellisten muotojen ja innovaatioiden kaupunkiin.
Taidehistorijoitsija Leena Ahtola-Moorhousea haastattelee Pessi Rautio.

Pe 27.5.

17-19 NVL Ääneen-kirjallisuussalonki
Toukokuun teemana on runous ja kääntäminen. Keskustelemassa 
Aura Nurmi, Pauli Tapio ja Mika Kukkonen, Vesa Rantama juontaa.

La 28.5.

14-15 Fida Kettunen: Vintage ja secondhand : luovuutta kestävään tyyliin (Avain)
Vintage ja second hand -kirja tarjoaa sekä inspiraatiota että vinkkejä omintakeisen tyylin luomiseen vastuullisella tavalla. Kirjassa syvennytään myös käytetyn muodin historiaan ja luodaan katsaus muotiteollisuuden nykytilanteeseen. Mukana on myös niksejä ostosreissuille ja vaatteiden huoltoon. Kettunen on intohimoinen vintageharrastaja ja hän omistaa vaatteita ja asusteita myyvän Lessly-vintageverkkokaupan. Kettunen haluaa innostaa ihmisiä rikkomaan muotisääntöjä ja toteuttamaan omia tyyliunelmiaan vastuullisesti.  

Rosebud Citycenter

Rosebudin laajan valikoiman kauppa Makkaratalolla on sulkenut ovensa vuokrasopimuksen päättyessä. Viereinen lasten RB Mini laajentaa valikoimaansa ja kaikki tärkeät uutuudet ja suuret klassikot löydätte edelleen myös Asematunnelista. Aukioloajat ovat vanhaan tapaan arkisin 9-21, lauantaisin 10-18 ja sunnuntaisin 12-18. Kiitos kuluneista yhteisistä vuosista ja tervetuloa edelleenkin!

Rosebud Sivullisen ohjelma myös YouTubessa

Mikäli et pääse paikan päälle Rosebud Sivulliseen (Kaisaniemenkatu 5) seuraamaan ohjelmatarjontaamme, voit seurata sitä myös netin välityksellä. Sivullinen_Stage -kanava löytyy osoitteesta:

https://www.youtube.com/channel/UCoEzxiEO83elLbyVzSYS77A