Maailma ei ole valmis. Tarvitaan enemmän kirjoja.

Meiltä löydät erittäin kattavan valikoiman tietoa ja kaunoa. Uutuuksia, klassikoita ja harvinaisuuksia. Tätä lukiessanne hyllyissämme on yhteensä 42 904 eri kirjanimikettä. Näistä on esillä Citycenterissä 19 700 nimikettä ja Mariankadun kaupassamme 8 781 kirjaa. Tule tekemään löytöjä!

LukusuosituksetRosebud - Ajankohtaista

Rosebud Sivullisen ohjelma vko 47

Keskiviikko 24.11 klo 17-19

 

Tuli & Savu -lehden Luomakunto-teemaisen numeron julkaisutilaisuus. Tilaisuudessa esiintyvät runoilija Henrik Pathirane, runoilija Isa Hukka sekä cupolamuusikko Kumea Sound.

 

Torstai 25.11 klo 17-18.30 Vastapainon puolitoistatuntinen

 

17.00 Anna Saraste & Petri Raivio: Pitkät jäähyväiset, haastattelijana Tuukka Tuomasjukka (Anna Saraste ei pääse paikalle)

 

17.30 Sanni Lehtinen, Amanda Pasanen & Silja Uusikangas. KIrjailijat juttelevat keskenään

 

18.00 Matti Ylönen: Yhtiövalta alustatalouden aikakaudella, haastattelija Ville-Pekka Sorsa

 

Perjantai 26.11 klo 14.30-18

 

Rosebud Sivullisen balttilaisen kirjallisuuden päivä

 

14:30 Liettua maailmojen välissä: Urtė Liepuoniūtė (Särö-lehti)

 

15:15 Jaan Kaaplinski -keskustelu: Anja ja Juhani Salokannel & Tommi Parkko

 

16 A H Tammsaare: Juhani Salokannel & Vesa Tompuri

 

16:45 Antto Terras: Tallinnan tappajat

 

17:30 Poimit sydämeni kirjahyllystä: Aleksandrs Čaksin ja Heli Laaksosen runovuoropuhelu. Esiintymässä Heli Laaksonen

 

Tapahtuman järjestävät Suomen Viro-yhdistysten liitto, Rozentals-seura, Viro-instituutti, Tuglas-seura ja Rosebud Books.

 

Lauantai 27.11 klo 13-14.30

 

💚 

Tervetuloa tuplajulkkareihin! Jutellaan kirjoista, istutetaan

kuusia 🌲💚

 

Kirjajuhlaan on kaksinkertaisesti aihetta: Laura Ertimon kirjoittama ja Mari Ahokoivun kuvittama Aika matka! sekä Kaisa Happosen kirjoittama ja Anne Vaskon kuvittama Mur ja metsän ilta.

Molemmat kirjat ovat jo ehtineet palkintoraatien hyppysiin: Aika matka! on ehdolla Lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia-palkinnon saajaksi ja Mur ja metsän ilta on Runeberg Junior -ehdokas.

 

Lauantaina 27.11. ohjelmassa on:

 

Klo 13.00 lasten kysymyksiä tekijöille: Kaisaniemen ala-asteen

oppilaat ottavat selvää kirjojen tekemisestä.

 

Klo 13.30 keskustelua ja kuusipuuhaa: yleisölle tarjoutuu mahdollisuus jatkaa kirja-aiheen parissa, kun professori Eeva Furman johdattelee kirjantekijät pohtimaan teosten syntyjä syviä. Miksi luontoteemat löytävät tiensä kirjojenne sivuille? Miten punotaan saumaton tekstin ja kuvan kokonaisuus?

Keskustelun aikana kaikki käsille toimintaa kaipaavat voivat osallistua metsäiseen työpajaan, jossa istutetaan pikkuruisia kuusensiemeniä. Istutushommat sopivat kaiken ikäisille!

Fellini ja Fassbinder

Erakkofilosofi Lauri Timosen jättimäinen yli 1000-sivuinen uutuuskirja italialaisesta elokuvaohjaaja Federico Fellinistä on kirjavuoden ehdottomia tapauksia. Yhdessä 700-sivuisen Fassbinder-kirjan kanssa meillä on luettavissa erittäin mielenkiintoinen ja monipolvinen katsaus sodanjälkeisen Euroopan elokuva- ja kulttuurielämään linkitettynä laajemminkin eurooppalaiseen politiikkaan.

Rosebud Katajanokalle

Rosebud avaa yhdessä Ruslania-kirjakaupan kanssa pienen kirjaputiikin Suomi–Venäjä-seuran uusiin tiloihin Katajanokalla. Kanavaranta 7:n kulttuurikeskus avautuu nykyolojen mukaisesti suppeasti kesäkuussa. Rajoitusten toivottavasti hellittäessä täyteen vauhtiin päästään loppukesästä. Lähiaikoina lisää, seuratkaa ilmoittelua.

Mini siirtyi alakertaan

Lasten oma kauppa Rosebud Mini siirtyi Citycenterissä katutasosta K1-tasolle, päämyymälämme viereen. Tilaa saatiin vähän lisää ja valikoima laajeni.

Rosebud Sivullinen Kaisaniemeen

Rosebud avaa uuden hyvin laajan valikoiman kirjakaupan entisen Kodin Anttilan tiloihin Kaisaniemenkatu vitoseen. 1100-neliöinen tila tarjoaa kirjallisuusohjelmaa syksyn kaikkina päivinä. Valikoimiin kuuluu noin 40.000 kirjanimikkeen lisäksi mm. tuhansia elokuvia ja paljon hienoa paperitavaraa.