Anna Karenina (Blu-ray)

Wright, Joe

Me­kaa­ni­sen kylmä­kis­koi­nen ja kik­kai­le­va tii­vis­telmä Tols­toin An­na Ka­re­ni­nas­ta. Näy­telmän ja elo­ku­van vä­listä ra­ja­ve­toa roh­keas­ti häi­vyttävä elo­ku­va käyttää leik­ki­ju­nia oi­kei­den ti­la­lal­la, ko­reog­ra­fioi la­vas­tei­den vaih­dok­set ja lii­kut­taa ta­pah­tu­mia vuo­ron perään oi­keis­sa miljöissä, la­vas­teis­sa ja la­vas­tei­den ta­ka­na. Omin­ta­kei­nen aja­tus toi­mii het­ken yllättävänä tut­kiel­ma­na, mut­ta tu­kah­dut­taa pian hah­mon­sa ja ta­ri­nan­sa elot­to­man pat­sas­te­lun jal­koi­hin. Tiu­kal­le vi­ri­tet­ty soit­to­ra­sia ei vain an­na ta­ri­nan­sa hen­gittää.
Yl­tiö­tyy­li­tel­ty to­teu­tus voi­si ol­la hie­no lisä­ker­ros elävän ke­ron­nan ja ve­toa­vien hah­mo­jen pääl­le, mut­ta nyt pin­nan al­la ei tun­nu ole­van yh­tikäs mitään. Mu­siik­ki pau­haa, hah­mot sät­kivät ja sekä ta­pah­tu­mat että miljöt vaih­tu­vat pu­hu­rin lail­la, mut­ta kat­so­ja­na on hy­vin vai­kea vä­littää mistään.
Le­vyn ekst­rois­sa oh­jaa­ja Joe Wright ker­too ai­ko­neen­sa en­sin tehdä pe­rin­tei­sen suu­ren­luo­kan pe­rio­did­raa­man, mut­ta vie­rail­tuaan ku­vaus­pai­koil­la Venäjällä ja kuul­tuaan, että ta­ri­na on ku­vat­tu ky­sei­sillä pai­koil­la jo puo­len­tu­si­naa ker­taa päät­ti hän yrittää jo­ta­kin uut­ta. Rat­kai­su löy­tyi uu­des­ta ko­keel­li­ses­ta kuo­sis­ta, jo­hon kuu­lui teat­raa­li­suu­den mu­kaan heittäyt­ty­mi­nen ja tur­han yk­si­tyis­koh­dis­ta ni­pot­ta­mi­sen unoh­ta­mi­nen.
Suu­ren mit­ta­luo­kan pe­rio­did­raa­maa odot­ta­va jär­kyt­tyy var­mas­ti nä­kemästään. Iso osa ta­pah­tu­mis­ta si­joit­tuu yh­teen ti­laan, jo­ta so­mis­te­taan ai­na hie­man eri tar­koi­tuk­siin. Näyttämön voi aja­tel­la elo­ku­van maail­man kiin­to­pis­teek­si, mut­ta lo­pul­ta jäl­ki­mauk­si jää vain me­ta­ta­son kik­kai­lua, klaust­ro­fo­biaa ja jo­pa pen­nin­ve­ny­tystä. Myön­nettävä sil­ti on, että teat­te­rin ja elo­ku­van miks­tuu­ra on nin har­vi­nais­laa­tui­nen kei­tos, että tähän voi­nee myös ihas­tua tu­li­ses­ti. Vir­kistävän eri­lai­nen tämä on, mut­ta se ei tee tästä hyvää elo­ku­vaa.

Kustantaja: Universal Pictures
Sidosasu:
ean: 5050582932003
Ilmestymisvuosi: 2012

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen0
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 1
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.