Kreivitär DVD

Delpy, Julie

2 päivää Pariisissa ?elokuvalla hurmanneen Julie Delpyn toinen ohjaustyö kertoo legendaarisen Erzsébet Báthoryn (1560-1614) tarinan. Delpy itse esittää unkarilaista kreivitärtä, joka uskoi pysyvänsä ikuisesti nuorena ja kauniina kylpemällä neitsyiden veressä.
Báthory on listattu Guinnesin Ennätystenkirjassa varsin kyseenalaisiin faktoihin nojautuen historian suurimmaksi sarjamurhaajaksi. Legendan avaaminen on innoittanut lukuisia elokuvantekijöitä. Kreivittären roolissa on aiemmin nähty Paloma Picasso, Lucia Bosé, Ingrid Pitt ja Anna Friel mutta Delpyn tulkinta on kaikkein uskottavin. Kauhuelokuvan sijaan kyseessä on muotokuva kiehtovasta ja monisäikeisestä persoonasta, joka joutuu hovijuonittelujen uhriksi mutta ei ole viaton itsekään. Báthoryn ympärillä mehiläisparven lailla pörräävinä miehinä nähdään Daniel Brühl (Goodbye Lenin, Inglourious Basterds), William Hurt (Huuma) ja Sebastian Blomberg (Baader Meinhof Complex). Uskottua hovineitoa esittää 4 kuukautta, 3 viikkoa, 2 päivää -elokuvassa läpilyönyt Anamaria Marinca.

 

Ohjauksen ja pääosan lisäksi Delpy vastaa jälleen myös elokuvan käsikirjoituksesta ja erinomaisesta musiikista, joka yhdessä Martin Ruhen (Control) tyylikkään kuvausjäljen kanssa antaa elokuvalle jylhän goottilaisen tunnelman.

Kustantaja: Cinema Mondo
Sidosasu: dvd
ean: 6416335176190
Ilmestymisvuosi: 2009

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen1
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.