Suomi Sodassa 10-DVD-Box
Ei saatavilla

Suomi Sodassa 10-DVD-Box

Laine, Edvin

Tuntematon sotilas (1955)
Kesä 1941. Itä-suomalaisen varuskunnan konekiväärikomppania saa siirron rajan pintaan. Seuraavana aamuna miehet heräävät tykkien jylinään - sota on alkanut. Sankaritekojen ja -vainajien lista on oleva loputon.

Rintamalotta (1956)
Irma Vuori matkaa lottana rintamalle jatkosodan alkuvaiheessa. Irma saapuu viiden reippaan ja hyväsydämisen lotan ryhmään, jonka tehtävä on muonittaa linnoituskomppanian miehiä.

Evakko (1956)
Evakko kuvaa Kannaksen asukkaista talvisodan aikaan. Linnoitusjoukkojen tulo kesällä 1939 keskeyttää Kuultavaisen kylän ja Nikkasen talon rauhallisen elämän. Nikkaset ja muut sotaa pakenevat perheet joutuvat kokemaan evakon raskaan kohtalon.

Pojat (1962)
Elokuva perustuu Paavo Rintalan romaaniin, joka kuvaa saksalaisten sotilaiden elämää Oulussa jatkosodan aikana. Syksyllä 1944 sota on päättymässä häviöön. Saksalaiset poistuvat jättäen jälkeensä särkyviä ihmissuhteita ja aviottomia lapsia.

Sissit (1963)
Paavo Rintalan aiheeseen perustuva Sissit kertoo vanhan kaukopartiomiehen ja hänen yksikkönsä asevelikokouksesta. Sota riivaa sen kokeneita vielä vuosien kuluttua. Kokouksen myötä kaukopartiomiesten muistot ja sotakokemukset heräävät uudelleen henkiin.

Hopeaa rajan takaa (1963)
Elokuva kertoo karjalaisnuorukaisista, jotka välirauhan aikana lähtevät hakemaan rajan taakse kätkettyjä suvun hopeaesineitä. He ottavat mukaansa rämäpäisen ja iloluontoisen kaverinsa Paukun. Paukun myötä yhteinen tehtävä saa niin vastapainoa kuin vastuksia.

Päämaja (1970)
Elokuvan tapahtumat on sijoitettu kesään 1944, marsalkan syntymäpäivän ja Kannaksen suurhyökkäyksen aikaan. Rintaman murtumisen aiheuttamat hermopaineet näkyvät myös päämajassa.

Pedon merkki (1981)
Elokuva kertoo neljän ystävän kohtaloista jatkosodan aikana. Kaarlo saa komennuksen päämajaan. Kirjailija Usko lähtee reportaasimatkalle etulinjaan. Päämajan tiedotusupseeri Olavi odottaa venäläisten suurhyökkäystä. Saksalainen yhteysupseeri Helmut von Steinin usko lopulliseen voittoon alkaa murentua.

Tuntematon sotilas (1985)
Itäsuomalaisen korpivaruskunnan konekiväärikomppania saa lähtökäskyn kohti itärajaa. Upseerit kuuntelevat radiosta ministerin puhetta lopullisesta voitosta ja vallatussa Petroskoissa on jo aloitettu voitonjuhlat. Kesällä 1944 alkaa Neuvostoliiton suurhyökkäys ja suomalaisten joukkojen perääntyminen.

Talvisota (1989)
Talvisota on kauhavalaisen jalkaväkirykmentin ja sotamies Martti Hakalan sankaritarina. Se on armottoman realistinen kuvaus lakeuden miesten taistelusta Taipaleenjoella monikymmenkertaista vihollista vastaan. Nämä miehet eivät halunneet sankareiksi, mutta he taistelivat, koska se oli heidän velvollisuutensa.

 

Kustantaja: VL-Media Oy
Sidosasu:
ean: 6416415985575
Ilmestymisvuosi: 1956
Kirjastoluokka: DVD

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen0
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.