Leviathan

Leviathan

Auster, Paul

Kirjailija ja tarinan kertoja Peter Aaron on juuri lukenut sanomalehdestä kertomuksen ystävänsä Benjamin Sachsin "räjähtävästä" päästä. Kun hän rakensi pommia autonsa viereen, hänet tapettiin ilmeisesti vahingossa. Peter odottaa vierailun FBI: lta, eikä ole yllättynyt tästä Benjaminin tavoitteesta. Jälkimmäisen kohtalo leimasi pommin, joka räjähti Hiroshimassa hänen syntymänsä aikana6. elokuuta 1945. Peter herättää ystävänsä elämän: 40 vuoden matkan kirjoittamisen kautta. Jos Peter ja Benjamin ovat molemmat kaunokirjallisuuden kirjoittajia, Benjamin on kirjoittanut vain yhden romaanin: kirjan, jossa hän yrittää jäljitellä "kaikkia tyylejä" vähemmän osoittaakseen virtuoosiutta kuin siksi, että hän ei pystyisi valitsemaan vain yhtä ratkaisua. Sachsin matka on täynnä merkittäviä yksityiskohtia hänen identiteettiongelmastaan ​​ja uskostaan, että hän on "pommin lapsi". Esimerkiksi Benin äiti vei hänet lapsena ystäviensä kanssa käymään vapaudenpatsas . Huimauksen takana hän istuu askeleelle, kun taas hänen poikansa kiipeää yksin "soihdussa" ja joutuu vaarallisiin vääristymiin ... Juhlissa, joka juhlii Vapaudenpatsaan satavuotisjuhlaa, ja kun hän on jo naimisissa, Ben antaa itseään viehättää Maria, puhelias taiteilija (suoraan innoittamana taiteilija Sophie Calle, joka vastineeksi mukautuu henkilökohtaisesti Austerin luomaan Marian hahmoon säveltämään teoksen, Gotham-käsikirjan ) ja Peterin entinen rakastaja. Hän johtaa hänet hätä tikkaille näkemään paremmin tilaisuuteen annetut ilotulitteet. Sitten se putoaa useiden metrien korkeudelta. Hänen elämänsä muuttuu; hän erottaa, lopettaa kirjoittamisen, jää eläkkeelle taloon metsässä Vermontissa.

Sachsin reitti saa odottamattomia helpotuksia; uusi kirja, jota hän työskentelee Leviathanin parissa; jonka sisältöä ei oteta huomioon, ei estä häntä tapaamasta autossa olevaa miestä, jonka hän tappaa itsepuolustustilassa. Ajoneuvosta hän löytää räjähteitä ja paljon seteleitä. Saatuaan selville, että mies on naimisissa ja isä, hän ei halua luovuttaa häntä poliisille ja elää edelleen vaimonsa kanssa, antaen hänelle rahaa, melkein adoptoimalla pienen tytön. Kaikki tämä ei tarjoa hänelle paljon tyydytystä; sitten hän aloittaa uransa terroristina tapamansa miehen kuvassa; uskotaan, että tämä mies työskenteli FBI: n palveluksessa : hän, Sachs, hyökkää vain Vapaudenpatsaan jäljennöksiä kohtaan, jonka satoja löytyy maan eri pikkukaupungeista. Hän räjäytti lukuisia patsaita ympäri maata, koskaan aiheuttamatta uhria, mutta liittänyt hyökkäyksiinsä viestin Yhdysvaltain valtiota vastaan. Valmistamalla uuden pommin hän löytää kuolemansa.

 

Kustantaja: Tammi
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 8782713101589
Ilmestymisvuosi: 1994

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen0
Rosebud Citycenter0
Rosebud Maria0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.