Pylssy
Ei saatavilla

Pylssy

Lindgren, Torgny

Avabäckissä Västerbottenissa asuu mies, joka kirjoittelee pikku-uutisia paikallislehteen. Eräänä päivänä 1947 hän aloittaa uutisen seudulle saapuneesta salaperäisestä miehestä, jolla on saksalaisen kuuloinen sukunimi. Mutta kesken kaiken hän saa lehden päätoimittajalta kirjeen, jossa hänet sanotaan irti ja häntä jopa kielletään kirjoittamasta enää mitään. Se todellisuus, jota hän on uutisissaan kuvannut, on näet kuulemma ollut sepitettyä ja olematonta.

Kestää 53 vuotta ennen kuin kesken jäänyt uutinen tulee valmiiksi. Silloin päätoimittaja on kuollut, kertoja on 107 vuotta vanha ja uutisesta on tullut kertomus turmasta, joka pyyhkäisi yli Pohjois-Ruotsin 1940-luvulla – keuhkotaudista – ja siitä, kuinka kaksi miestä etsi väsymättömästi kaikkein parasta, kaikkein täydellisintä pylssyä. Pylssy on sukua balsamille, mutta sen mitä se todella on tietää vain, jos on maistanut sitä.

Torgny Lindgren kutoo persoonallisessa romaanissaan yhteen kaksi teemaa: alituisen sairauden ja kuoleman uhan synnyinseuduillaan Pohjois-Ruotsissa ja rakkauden elämään, joka saa hyvin konkreettisen ilmenemismuodon ainutlaatuisessa ruokalajissa.

”Torgny Lindgrenin kielessä on näennäisen yksinkertaisuuden keskellä runollista hohdetta, josta tulee niin iloiseksi että ihan heikottaa. Paikannimet soivat kuin musiikki ja ruoanlaittotoimet ja ateriat saavat veden kielelle. Lue Torgny Lindgreniä, niin tunnet olevasi rikkaampi ihminen.” Gunder Andersson, Aftonbladet

Kustantaja: Tammi / Keltainen kirjasto
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 8782713126261
Ilmestymisvuosi: 2003
Kirjastoluokka: 842 Kaunokirjallisuus

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen0
Rosebud Citycenter0
Rosebud Maria0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.