Jaksollinen järjestelmä

Levi, Primo

Juutalaissyntyinen kirjailija ja kemisti Primo Levi (1919–1987) on kirjoittanut sodanaikaisista kokemuksistaan kaksi maailmankuulua kirjaa Tällainenko on ihminen ja Jos ei nyt, niin milloin. Hänen kolmas ja viimeiseksi jäänyt teoksensa sisältää parikymmentä omaelämäkerrallista tarinaa, joiden epätavallinen lähtökohta on alkuaineiden jaksollinen järjestelmä. Siinä järjestelmässä kulta on vain kultaa ja hopea hopeaa, vety vetyä ja uraani uraania. Mutta Levi onkin taikuri kemistiksi. Hänen kolvissaan, mielen ja kielen prosessissa, kehkeytyy loistavaa kirjallisuutta, joka ei sovi mihinkään kaavaan. Humanismin, huumorin ja ironian siivittämiä tarinoita originelleista juutalaisista esivanhemmista koulu- ja opiskeluvuosiin, Auschwitzin kuolemanleiriltä kaupallisen ajan laboratorioihin.


"Tulen vielä käsittämään kaiken, mutta en sillä tavoin kuin ne tahtovat, löydän vielä oikotien, teen itselleni tiirikan, murran kaikki ovet."

Kustantaja: WSOY
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9510149659
Ilmestymisvuosi: 1988
Kirjastoluokka: 8462 Kaunokirjallisuus

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen2
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 1
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.