Georgica

Simon, Claude

Claude Simon (s. 1913) on Ranskan uuden romaanin keskeisiä hahmoja.

Hänen teoksensa Georgica on kirja siitä, mitä on Eurooppa, kirja Historiasta, jonka toinen haara etenee päivänvalossa avoimin kasvoin tykkien jylistessä, toinen pimeässä, parodiana, pilailuna.

Keskeinen henkilö on Ranskan vallankumouksen vuoden II kenraali, suurlähettiläs, joka kahdenkymmenen vuoden retkiltään lähettää tilanhoitajattarelleen tarkkoja ohjeita viljelystä ja omaisuuden hoidosta.

Vergiliuksen runoteoksen lailla tämäkin Georgica pohtii maanviljelijän töiden lomassa asioiden ja ilmiöiden alkuperää ja syitä, arvioi olevaista. Hän, tämä nouseva ja syrjään joutuva kenraali, hänen jälkeläisensä rämpimässä maailmansodan tulessa, Espanjan sodan orwellilainen osanottaja: romaanin eriaikaisilta tasoilta löytyy sama eurooppalainen ihminen, ikuinen sotilas, veljenmurhaaja, joka kulkee aina samoja teitä, saman lasisen taivaan alla, valtaa aina samat kukkulat ja verilöylyjen näyttämöt, kärsii kylmästä ja nälästä ja tukahdutetusta ja äkkiä ahnaasti tyydytetystä sukupuolivietistä, kerää omaisuutta, taistelee tai pakenee. Mutta mullistusten takana elää maa, neljä vuodenaikaa, hevoset, väliin uuvuksiin ratsastettuina, takkuisina raajarikkoina, väliin ylväinä kuin heraldiset eläimet, lempeinä, mietteliäinä, tarunhohtoisina ja kesyttöminä. 

Kustantaja: Otava / Otavan kirjasto
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 951107900x
Ilmestymisvuosi: 1985
Kirjastoluokka: 842 Kaunokirjallisuus

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen2
Rosebud Citycenter0
Rosebud Maria0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.