Kompassipuu
Vain myymälästä

Kompassipuu

hännikäinen, Liisa

Aaro on vanheneva mies, jonka lapset ovat lähettäneet etelään terveysmatkalle kättä hoitamaan ja toipumaan vaimon kuolemasta. Aarolla on aikaa miettiä: hän ajattelee avioliittonsa alusta asti, tutustumisen Sylviin sota-aikana, pikaisen avioitumisen ja sitten haavoittumisen sodassa. Pitkien toipumisvuosien aikana Sylvi hoiti talon ja lapset, väsyi ja kovettui. Aaron oli vaikea tottua siihen ettei hänestä ollut moniakaan tekemään; lyhyeksi jääneen juopottelun ja kapinoinnin kauden jälkeen hän vetäytyi yhä enemmän kuoreensa ja sivullisuuteensa. Vaikka puolisoiden välit eivät läheiset olleetkaan, vaimon poismeno tuntuu vaikealta.

Matkaseurueessa on muitakin jotka ovat parantelemassa sodasta peräisin olevia vaivoja; mutta myös nuorempia, niitä, joitten on sodassa mukana olleiden mielestä vaikea – ellei mahdoton – ymmärtää, mistä kaikesta sodassa on kysymys.

Liisa Hännikäinen osoittaa jälleen kerran kertojanlahjansa: hänen kuvaamiensa ihmisten elämänkohtaloista kasvaa vakuuttavan tosi, läheisesti koskettava elämänkuva nykypäivän Suomesta. Toisaalta matkaseurueen jokapäiväiset tapahtumat, pienet hankaluudet, ihmissuhdeongelmat, huhut, puheet, hilpeät sattumukset ovat tuttuja jokaiselle seuramatkoilla olleelle.

Kustantaja: Otava
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9511079565
Ilmestymisvuosi: 1984
Kirjastoluokka: 842 Kaunokirjallisuus

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen1
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto Ei verkkokaupasta2
Tilattavissa verkosta Ei verkkokaupasta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.