Lapsuus

Sarraute, Nathalie

Nathalie Sarraute (s. 1900) on Ranskan uuden romaanin aloittaja ja yksi sen nimekkäimmistä edustajista. Vaikka hän "Lapsuudessa" kertookin omista vaiheistaan, poikkeaa teos täysin tavanomaisista lapsuuden kuvauksista.

Pieni tyttö vuosisadan alun Pariisisssa, Moskovassa, Pietarissa, Sveitsissä, Venäjän maaseudulla vanhassa kartanossa; lähimpinään kaunis, välinpitämätön, jumaloitu äiti, arkielämässä pidättynyt, mutta seurassa loistava isä, tämän uusi vaimo, äitipuoli, joka nopeasti muuttuu iloisesta tytöstä kireähermoiseksi, varottavaksi naiseksi.
Siinä puitteet pienen tytön kasvamiselle, arjelle, ilon hetkelle, pettymyksille; värikkäät puitteet ja epätavallisetkin. Mutta ne ovat vain osa tätä hienoa teosta; Sarraute on itse sanonut etteivät ulkoiset seikat ole hänelle kirjailijana merkittäviä.

Tärkeitä ovat pienen Nathalien mielenliikkeet, se mitä hän huomaa, oivaltaa, käsittää elämästä, ihmisistä, käsittää väärin, muistaa; pienen ihmisen vapaudenhalu, tahdonvoima; aikuisen Nathalien vuoropuhelu lapsuuden Nathalien kanssa.

Tämän kirjan inhimillinen ylpeys koskettaa, sen harvinainen hehku, älykkyys, lämpö, huumori.

Kustantaja: Otava / Otavan kirjasto
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 951107959x
Ilmestymisvuosi: 1984
Kirjastoluokka: 846 Kaunokirjallisuus

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen2
Rosebud Citycenter0
Rosebud Maria0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Saatavilla käytettynä1
Ota yhteyttä (09) 611 290 tai [email protected]
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.