Mefisto
Ei saatavilla

Mefisto

Mann, Klaus

Harva kirja on kokenut niin monia ja vaikeita vaiheita kuin tämä vuonna 1936 kirjoitettu romaani, joka vasta 1980 sai ilmestymisluvan kirjailijan kotimaassa, mutta myös ansaitsemansa arvostuksen.
Hendrik Höfgen on älykäs, lahjakas ja erittäin kunnianhimoinen näyttelijä, joka näkee tilaisuutensa koittavan Hitlerin valtaan nousun myötä. Uusien ystävien, mahtavien suosijoitten avulla hänen uransa edistyy nopeasti: hänestä tulee Berliinin valtionteatterin johtaja, seurapiirien leijona, komean Hendrikintalon isäntä. Mefistossa yhdistyy jännittävä, viiltävän ironinen poliittinen juoni taidokkaaseen, herkkään psykologiseen kuvaukseen. Hendrik Höfgenin luonteen ja valintojen ohella kirjassa kasvavat esiin hänen ympäristönsä ihmiset kohtaloineen: mustaihoinen tanssijatar Tebab, ensimmäinen vaimo, älykäs Barbara, toinen vaimo Nicoletta, joka on empimättä uuden järjestyksen kannattaja, tuhoutuvat näyttelijät Otto Ulrichs, Hans Miklas.
Mefisto ei saanut ilmestymislupaa Saksan Liittotasavallassa, koska sitä pidettiin selvästi avainromaanina. Klaus Mann on itse sanonut että hän etsi kirjallaan vastausta kysymykseen, kuin selkeästi ajattelevat, älymystöön lukeutuvat ihmiset saattoivat joutua Hitlerin lumoihin, valjastaa itsensä pahan palvelukseen. Yhä tänään tämä romaani on täysin ajankohtainen, väkevästi puhutteleva.

Kustantaja: Otava / Otavan kirjasto
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9511079743
Ilmestymisvuosi: 1984
Kirjastoluokka: 844 Kaunokirjallisuus

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen1
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Saatavilla käytettynä1
Ota yhteyttä (09) 611 290 tai [email protected]
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.