Salaiset aseet
Ei saatavilla

Salaiset aseet

Cortazar, Julio

Argentiinalainen JulioCortázar on nykykirjallisuuden omintakeisimpia edustajia, kyltymätön keksijä ja uudistaja, maanosansa kirjallisuuden suuren nousun ensimmäinen, "romaanin Simón Bolivár: hän vapautti meidät kaikki uudella, ilmavalla, hauskalla ja arvoituksellisella kielellään, joka oli sekä arkista että myyttistä", kirjoitti meksikolainen Carlos Fuentes. Hän on epäillyt että Cortázarin tarinoiden todellisia, salaisia tekijöitä ovat kronopiot, kirjailijan luomat mielikuvitushahmot, mahtipontisuuden, jäykkyyden ja julkisuudessa paistattelun nokkelat viholliset, kirjallisuuden Marx-veljekset.
Tämän kirjan viidessä novellissa sykkii Cortázarin villi kirjoittamisen riemu, krikas realismi lomittuu huikeaan fantasiaan, painajaismaiset jaksot katkeavat koomisiin välähdyksiin. Höperön mamman kirjeet Buenos Airesista saavat esiin Luisin ja Lauran hymyjen ja ranskalaisen elokuvan kyllästämän valheellisuuden. ’Ystävän palvelukset’ ovat tarpeen Monsieur Bébén touhukkaissa hautajaisissa. ’Takaa-ajaja’ kuuluu jazz-kirjallisuuden huippuihin: alttosaksofonin maanisen neron Johnnyn tarina. Cortázar kirjoittaa visuaalisesti, kuin valmiita kuvia: se näkyy niminovellin ’Salaiset aseet’ ahdistuksesta ja ’Paholaisen kuolasta’, joka on Michelangelo Antonionin kuuluisan elokuvan Blow Up perustana.

Kustantaja: Otava / Otavan kirjasto
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9511080490
Ilmestymisvuosi: 1984
Kirjastoluokka: 8463 Kaunokirjallisuus

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen0
Rosebud Citycenter0
Rosebud Maria0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.