Dervissi ja kuolema

Selimovic, Mesa

Dervišši ja kuolema on jugoslavialaisen Meša Selimovićin pääteos, monille kielille käännetty väkevän eeppinen romaani 1700-luvulta. Tapahtumapaikkaan on pieni bosnialainen kaupunki, joka kuuluu Turkin sulttaanin valtapiiriin. Kaupungissa on luostari, linnoitus, joka toimii myös vankilana, asukkaina turkkilaisia hallitusmiehiä ja alkuperäistä väestöä.

Luostaria johtaa Ahmed Nurudin. Vaikka hän on munkki, hän joutuu maistamaan sekä maallisen rakkauden että maallisen vallan maun. Muiksi keskushenkilöiksi nousevat Istanbulissa korkeasti koulutettu, mutta kauppiaaksi ryhtynyt Hassan sekä Hassanin kaunis sisar, joka on tärkeän virkamiehen, kadin, vaimo. Heidän kohtalonsa kietoutuvat yhteen ja muodostavat rungon romaanin juoneen.

Dervišši ja kuolema on monikerroksinen romaani. Se on värikäs kavalkadi pienen eteläeurooppalaisen kaupungin arkea ja juhlaa, ihmissuhteita ja juonitteluja. Ja se on matka monia kokeneen miehen sisimpään: viiltävän rehellinen kertomus etsinnästä ja erehtymisestä, arvoista ja niiden muuttumisesta, kuvaus velvollisuudesta, syyllisyydestä ja vapaudesta; ihmisenä olemisesta. 

Kustantaja: Otava / Otavan kirjasto
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9511082574
Ilmestymisvuosi: 1985
Kirjastoluokka: 842 Kaunokirjallisuus

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen2
Rosebud Citycenter0
Rosebud Maria0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.