Kohtaloonsa tuomitut

Njardvik, Njördur P.

"Illansiniset tunturit viiltävät kalvakkaa taivaankaarta terävinä kuin veitset. Ne kuvastuvat pystysuorina kylmään veteen. Vain Eyrin niemi työntyy näkyviin vuonon poikki. Hämärä laskeutuu vuorten ylle. Rinteet ja notkot muuttuvat varjoiksi."

Kohtaloonsa tuomitut on väkevä, totuuspohjainen romaani 1600-luvun Islannista, tapahtumista, jotka johtivat kahden ihmisen polttamiseen roviolla noituudesta syytettyinä. Kirjan keskushenkilöitä ovat pappi, isä ja poika, komea nuorukainen, josta on tullut kahden nuoren naisen toiveiden kohde. Henkilösuhteet kiristyvät, outoja asioita tapahtuu ja ennen pitkää koko pitäjä on joutunut niihin mukaan.
Kohtaloonsa tuomitut liittyy vahvasti islantilaiseen traditioon. Se on tummansävyinen, saaganomainen kuvaus dramaattisista ihmiskohtaloista, ihmisen ja luonnon kiinteästä yhteydestä, menneestä elämänmuodosta suuren valtameren eristämällä saarella. Samalla se kertoo alati ajankohtaisista valtarakennelmista; näyttää kuinka tapahtumat vääjäämättä jatkavat kulkuaan ja kuinka vähäiset ovat ihmisen mahdollisuudet välttää kohtalonsa.

 

Kustantaja: Otava / Otavan kirjasto
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9511082663
Ilmestymisvuosi: 1985
Kirjastoluokka: 8434 Kaunokirjallisuus

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen1
Rosebud Citycenter0
Rosebud Maria0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.