Vieras, ystävä

Hein, Christoph

Claudia on nelikymmenvuotias itäberliiniläinen lääkäri, jolla on suhde Henry-nimiseen arkkitehtiin. Claudia on eronnut ja lapseton, hänellä on mielenkiintoinen työ ja hyvä toimeentulo: ”Minulta ei tietääkseni puutu mitään. Minua on onnistanut. Minun asiani ovat hyvin.”
Mutta onko näin? Kertoessaan Henrystä Claudia kertoo paljon muutakin: suhtautumisensa ihmisiin yleensä, vastuuseen, yhteiskuntaan, elämään kaikkineen: millaiseksi hän sen tajuaa ja mitä hän siltä haluaa. Vieras, ystävä kuuluu uuden eurooppalaisen proosan mielenkiintoisimpaan kärkeen. Sen teemat ovat juuri nyt keskeisiä, meitä kaikkia koskevia: yleinen hyvinvointi ja yhtä yleinen rakkaudettomuus. Samalla se kasvaa ajattomaksi, hienoksi, poliittisesti sitoutumattomaksi kuvaukseksi elämisen perusarvoista. Kuvaavaa on, että tämä itäsaksalainen romaani on saanut molemmissa Saksan valtioissa loistavat arvostelut ja merkittäviä palkintoja.
Tässä kirjassa on täysin poikkeuksellista, vastustamatonta intensiteettiä. ”Teoksen tunnelma on niin tihentynyt, että kun siinä nielaistaan, se kuulosta huudolta.” Die Zeit. ”Christoph Hein on suuri toivo kirjallisuudelle.” Tages Anzeiger, Zürich.

Kustantaja: Otava / Otavan kirjasto
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 951108531x
Ilmestymisvuosi: 1986
Kirjastoluokka: 844 Kaunokirjallisuus

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen2
Rosebud Citycenter0
Rosebud Maria0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Saatavilla käytettynä1
Ota yhteyttä (09) 611 290 tai [email protected]
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.