Rantahotelli

Brookner, Anita

Tämä romaani voitti vuonna 1984 The Booker Prizen, joka on yksi aikamme arvostetuimmista kirjallisuuspalkinnoista.

Englantilainen Edith Hope on jo ohittanut ne vuodet, joina on tapana mennä naimisiin ja perustaa perhe. Nyt ystävät ovat lähettäneet hänet Sveitsiin pieneen kunnianarvoisaan hotelliin tulemaan järkiinsä: yleensä niin hyvin käyttäytyvä Edith on aiheuttanut tyrmistyttävän skandaalin. Hotellissa Edith tutustuu sen muihin asukkaisiin: ajantappajiin, elämänpelkääjiin, kaikenkahmijoihin, yläluokan sosiaalitapauksiin. Mutta taaskaan Edith ei onnistu pysymään roolissaan, ja uusi katastrofi on valmis. Edith tuntuu auttamattomasti kadottaneen yleisesti ja yhteisesti sovitun käyttäytymistanssin tahdin.

Rantahotelli on todella monikerroksinen kokonaisuus. Se on yllätyksellinen romaani rakkaudesta. Rakenteeltaan se on salapoliisiromaani: jännityskertomus ihmismielen salaisuuksista. Ja se on kirpeän kriittinen romaani yksilön statuksesta, asemasta yhteisössä, omista ja ympäristön odotuksista sen suhteen.

Tällä kirjalla on syvät juuret ja hyvin pitkät ja herkät tuntosarvet. Sen huumori on upeaa, sen älykäs, pidäkkeetön uteliaisuus ihmistä, elämää, ihmisen käyttäytymistä kohtaan panee lukemaan sen yhä uudelleen.

 

Kustantaja: Otava / Otavan kirjasto
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9511085972
Ilmestymisvuosi: 1985
Kirjastoluokka: 842 Kaunokirjallisuus

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen3
Rosebud Citycenter0
Rosebud Maria0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Saatavilla käytettynä2
Ota yhteyttä (09) 611 290 tai [email protected]
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.