Liejukuninkaan tytär

Trotzig, Birgitta

Arvostelumenestys, palkintomenetys, väkevän lyyrinen romaani elämän tuhosta elämän voittoon. Kirja joka unohtumattomalla tavalla valottaa ihmisen sisintä, ihmiselämän salaisuutta.

Tässä romaanissa on monta toisensa kohtaavaa maailmaa ja tasoa. Ulkoisilta puitteiltaan Liejukuninkaan tytär on kertomus kolmen sukupolven elämästä Ruotsissa 1920-luvulta nykypäivään, vuosikymmeninä, jolloin ruotsalainen yhteiskunta teollistui ja kaupungistui. Mutta yksittäisten ihmisten kuvauksesta Trotzgin teksti laajenee ja syvenee huimaksi runoelmaksi ihmisenä olemisen kohtalosta ja arvoituksesta yleensä.

Romaanin symboliikan perustaa ovat H. C. Andersenin samanniminen satu ja kirjailijan katolinen elämännäkemys. Rakentavat voimat ja tuhoavat tunteet nousevat samasta maaperästä ja itävät samassa ihmisessä. Maailma saattaa aiheuttaa alennusta ja sietämätöntä kipua, mutta suurimmankin hädän läpäisee armon ihme. Mikään ei pysty estämään elämän voittoa.

Birgitta Trotzigin kertojaääni on maaginen, ymmärtävä, jäljittelemättömän omaperäinen ja vahva; hänen romaaninsa todellisuus samalla kertaa sekä myyttisen salaperäinen että näynomaisen selkeä ja realistinen; täynnä merkitystä.

Kustantaja: Otava / Otavan kirjasto
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9511086235
Ilmestymisvuosi: 1987
Kirjastoluokka: 8431 Kaunokirjallisuus

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen3
Rosebud Citycenter0
Rosebud Maria0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Saatavilla käytettynä2
Ota yhteyttä (09) 611 290 tai [email protected]
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.