Kultapallo

Svendsen, Hanne Marie

Tanskalaisen Hanne Marie Svedsenin Kultapallo on kiehtova tarina yhdeksän sukupolven elämästä eräällä saarella. Kultapallo heijastaa monia ihmiskohtaloita, se kertoo unelmista ja todellisuudesta, siinä on iloa, kauneutta, viisautta.
Niels Gløe ottaa mantereelta mukaansa punatukkaisen Johannan ja tuo hänet saarelle kalastajan vaimoksi. Heistä polveutuu saarelaisten sitkeä suku, joka kestää, oppii, mukautuu. Ihmiset elävät luonnon ehdoilla, toisiaan rakastaen ja itseään kunnioittaen. He oppivat tulemaan toimeen ja itseään kunnioittaen. He oppivat tulemaan toimeen hiekan, myrskyjen, niukan ravinnon ja papin nuhteiden kanssa.
Saaren miehet ovat tarkkoja kunniastaan. Naiset tietävät paikkansa ja tehtävänsä eivätkä kumarra kovassakaan myrskyssä. Sellainen on myös Maja Stina, joka saa nähdä ihmisten ympärillään vaihtuvan, toisten jäävän, toisen katoavan taivaanrantaan. Ja Maja Stina huomaa, että jokaisella päivällä on omat ilonsa.
Ennen pitkää saarelle saapuu kiireinen mies, ministeri, ja hänen vanavedessään tulee uusi aika. Oitis saaren johto on niiden käsissä, joilla on raha hallussaan. Ja niin saaresta tulee kuin mikä tahansa yhdyskunta virkamiehineen ja laitoksineen.
Hanne Mari Svendsenin vuolas kertojanilo synnyttää pyörteen: sanat pulppuavat, tarinat syntyvät ja laajenevat kuin renkaat vedessä kiertyäkseen lopulta takaisin yhteen. Kultapallosta kuvastuu yhä uusia elämänkohtaloita, seikkailuja, kuvitelmia, tositapahtumia - toivoa antava pala ihmiskunnan historiaa.

Kustantaja: Otava / Otavan kirjasto
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9511088998
Ilmestymisvuosi: 1987
Kirjastoluokka: 842 Kaunokirjallisuus

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen1
Rosebud Citycenter0
Rosebud Maria0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.