Valaistujen vuosisata
20,00€ Osta
HUOM: Kirja on käytetty

Valaistujen vuosisata

Carpentier, Alejo

Valaistujen vuosisadan tapahtumat sijoittuvat Karibianmeren saarille 1790-luvulla, jolloin Ranskan vallankumouksen melskeet kuohuttivat maailmaa.
Rikkaan kuubalaisen kauppiasperheen isä on kuollut ja hänen lapsensa Carlos ja Sofia vetäytyvät sairaalloisen serkkunsa Estebanin kanssa viettämään suruvuotta suureen havannalaistaloonsa. He eristäytyvät ympäristöstään ja uppoutuvat kirjallisuuden, filosofian, keksintöjen ja mielikuvitusmatkojen maailmaan. He elävät boheemisti, pukeutuvat miten haluavat ja jättävät pukeutumatta, nukkuvat päivät ja heräävät elämään yön koittaessa. Eräänä iltana nuoret saavat yllätysvieraan, ranskalaisen vapaamuurarin, seikkailijan vallankumouksellisen Victor Huguesin, joka olemuksellaan ja ajatuksillaan valloittaa heidät täysin. Esteban seuraa Huguesia Ranskaan, vallankumoukselliseen Pariisiin ja Baskimaahan agentiksi.
Palatessaan Karibialle Hugues tuo vallankumouksen mukanaan. Hän johtaa orjat vapauteen, mutta Vapauden myötä Uuteen Maailmaan tulee myös Giljotiin. Vähitellen palavasieluisesta vallankumouksellisesta tulee kyyninen diktaattori ja hirmuhallitsija.
Valaistujen vuosisata on runsas, rehevä sekoitus pikareskiromaania, kielen pursuavaa muotorikkautta ja kriittistä vallankumouksen anatomiaa.

Kustantaja: Otava / Otavan kirjasto
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9511090550
Ilmestymisvuosi: 1986
Kirjastoluokka: 842 Kaunokirjallisuus

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen3
Rosebud Citycenter0
Rosebud Maria0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 1
Tilattavissa verkosta
Saatavilla käytettynä1
Ota yhteyttä (09) 611 290 tai [email protected]
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.