Ja aurinko nousee
Ei saatavilla

Ja aurinko nousee

Hemingway, Ernest

"Sukupolvi menee, ja sukupolvi tulee, mutta maa pysyy iäti. Ja Aurinko nousee, ja aurinko laskee - -"

Teos, jolla Ernest Hemingway nousi kuuluisuuteen. Ensimmäisen maailmansodan jälkeisen sukupolven boheemielämää Pariisissa ja Espanjanssa sekä heidän polttavat ongelmansa ovat tässä pääteemana.
Ernest Hemingwayn maineikas nuoruudenromaani Ja aurinko nousee oli alkuna hänen voitokkaalle nousulleen Amerikan näkyvimmäksi kirjalliseksi hahmoksi. Hänestä tuli sukupolvensa idoli - oman aikansa Byron - jonka vaikutus nuorison ajattelutapaan ja käyttäytymiseen oli erittäin voimakas. Kaikkialla maailmassa aikaansa seuraavat nuoret ihmiset tunsivat kuuluvansa romaanin kuvaamaan "kadotettuun sukupolveen". Oltiin hemingwaylaisittain "kovaksi keitettyjä", viljeltiin lyhyttä, ytimekästä puhetapaa ja pyrittiin kaikessa jäljittämään kirjailijaa ja hänen romaanihenkilöitään.
Merkittävämpi oli kuitenkin teoksen uudistava vaikutus moderniin proosaan. Tällä romaanillaan Hemingway loi legendaarisen tyylinsä, jolle oli ominaista iskevä sanonta, runsas vuoropuhelujen käyttö ja näennäinen karuus.

Eräässä mielessä Ja aurinko nousee kuitenkin poikkeaa täysin Hemingwayn muusta tuotannosta: se on hänen kirjoistaan rajuin ja samalla kyynisin - uhmakkaan voitokas ensiesiintyminen: erilainen ja uskalias Hemingway.

 

Kustantaja: Tammi / Keltainen kirjasto
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9513005933
Ilmestymisvuosi: 1980
Kirjastoluokka: 842 Kaunokirjallisuus

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen0
Rosebud Citycenter0
Rosebud Maria0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Kuopio0
Rosebud Katajanokka0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.