Veljesviha
20,00€ Osta
HUOM: Kirja on käytetty

Veljesviha

Kazantzakis, Niko

Niko Kazantzakisin jälkeensä jättämä romaani ’Veljesviha’ on järkyttävä kuvaus Kreikan sisällissodasta II maailmansodan jälkeen. Tämä teos, jolla on vakava sanoma koko taistelevalle ihmiskunnalle, tilittää syvällisesti myös tekijänsä kauan kypsyneitä ajatuksia elämästämme täällä ja suhteestamme Jumalaan.

Romaanin tapahtumapaikkana on pieni, karu kylä Epeiroksen vuosiseudulla toista maailmansotaa seuranneen sisällissodan aikaan. Kyläläisten ja vuorilla piileskelevien kommunistisissien – ’mustalakkien’ ja ’punalakkien’ – välillä vallitsee leppymätön vaino. Kylään majoitettu sotaväenosasto vastaan sissien ryöstöretkiin kostorekillä, molemmat hautovat keinoja antaakseen lopullisen iskun. Tämä sotatila merkitsee kummankin puolen yksityisille ihmisille rajattomia kärsimyksiä, joita kirjailija kuvaa vavahduttavan konkreettisesti ja kiihkeän myötätuntoisesti. Siviilihenkilöitä, joiden epäillään olleen kosketuksissa sissien kanssa, teloitetaan armotta. Lapsia kuolee nälkään. Romaanin mahtava ja vaikuttava keskushahmo on kylän pappi isä Jannaros, joka myötäelää ja -kärsii tämän veljesvainon intensiivisesti ja keskustelee Jumalan kanssa yötä päivää ihmisten kärsimyksistä vaatien, uhaten, rukoillen, riidellen, rienaten. Tämä vitaalisen väsymätön vanha pappi, totuuden etsijä ja ihmisveljeyden aatteen edustaja, kuuluu Kazantzakisin suuriin henkilöhahmoihin. Lihaa ja verta ovat kirjan muutkin henkilöt, joista monen kohtalo täytyy säälimättömissä taisteluissa – heidän joukossaan papin oma varhain kotoa karannut poika, nyt hurja ja pelätty sissikapteeni.
Pappi Jannaroksen painissa Jumalan kanssa tulee esiin Kazantzakisin omin elämänkatsomus ja hänen koko iän kestäneen uskollisen etsintänsä tulos, jolle hän teoksissaan on uudelleen ja uudelleen antanut konkreettisen muodon. Kauan Jumalan kanssa oteltuaan pappi tekee raskaan valintansa: yrittää johdattaa taistelevat osapuolet sovintoon ja kuolee marttyyrikuoleman.
Romaani on järkyttävä kuvaus omasta ajastamme, syvästi kreikkalainen ja silti sanomaltaan yleisinhimillinen. Sen vakavaan sisältöön kutoutuu myös jotakin Kazantzakisin jäljittelemättömästä huumorista, ja sen sanomaa korostaa kirjoittajan selkeä ja voimallinen, maanläheinen tyyli.

Kustantaja: Tammi / Keltainen kirjasto
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9513006395
Ilmestymisvuosi: 1981
Kirjastoluokka: 842 Kaunokirjallisuus

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen1
Rosebud Citycenter0
Rosebud Maria0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Saatavilla käytettynä2
Ota yhteyttä (09) 611 290 tai [email protected]
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.