Elokuu neljtoista
15,00€ Osta
HUOM: Kirja on käytetty

Elokuu neljätoista

Solženitsyn, Aleksander

Elokuu neljätoista on keskeisimmiltään sotaromaani. Se on kertomus Tannenbergin taistelusta Itä-Preussista elokuussa 1914, jolloin Samsonivin ja Rennenkampfin johtamien venäläisten armeijoiden operaatio johti täyteen katastrofiin. Venäläiset menettivät taistelussa 50 000 miestä kaatuneina ja 100 000 joutui vangiksi. Solenitsynin mukaan ei tsaarivaltio koskaan toipunut tästä järkyttävästä murskatappiosta; Tannenbergin tapahtumat valmistivat siis osiltaan tietä lokakuun vallankumoukselle kolme vuotta myöhemmin.

Sotatapahtumat on kirjassa kuvattu verrattomalla taidolla ja historiallisesti tinkimättömän totuudellisesti, ja kerronnan lomaan Solenitsyn on sijoittanut mitä moninaisinta dokumenttimateriaalia lehdistöstä, päiväkäskyistä ja tilanneraporteista.

Solenitsyn ei kuitenkaan kuvaa vain sotatapahtumia; hän kuvaa myös ihmisiä sodassa ja sodan liepeillä ja sitä kautta koko tuhoa kohti kulkevaa tsaarivaltiota. Hän kuvaa tsaristisen komennon uuraita vasalleja, vallankumouksellisia, maan hiljaisia suuria sotilasjohtajia.

Kustantaja: Tammi / Keltainen kirjasto
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9513021556
Ilmestymisvuosi: 1972
Kirjastoluokka: 847 Kaunokirjallisuus

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen1
Rosebud Citycenter0
Rosebud Maria0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Saatavilla käytettynä2
Ota yhteyttä (09) 611 290 tai [email protected]
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.