Jumalan puupalikat
Ei saatavilla

Jumalan puupalikat

Ousmane, Semben

Mustien rautatietyöläisten puheet vuonna 1947 Dakarin ja Nigerian välisellä yli tuhat kilometriä pitkällä rataosuudella eivät jää pelkiksi uhkauksiksi. He menevät lakkoon.

Valkoiset johtajat olettavat, että lakko on pian murrettavissa. He päättävät asettaa välttämättömimmät elintarvikkeet saartoon. He luottavat mustien lahjottavuuteen. He uskovat, ettei mustien monet vaimot asettuisi tukemaan lakkoa. Mutta he erehtyvät. Mustat panttaavat kaiken omistamansa, löytävät itsensä, liittyvät yhä tiukemmin yhteen. He pitävät pintansa, he ovat päättäneet taistella.

Lakko kestää yli vuoden ja päättyy mustien työläisten voittoon. Käy ilmi, että vailla kaikkea koulutusta olevat työläiset saattavat vaikuttaa omiin elinolosuhteisiinsa, parantaa niitä, olla mukana rakentamassa omaa maailmaansa. Ousmanen kirja on kertomus tästä lakkotaistelusta. Hän tarkastelee tilannetta milloin tavallisen työläisen tai tämän vaimon, milloin rikkurin tai rautatieyhtiön johdon taholta. Hän kuvaa sitä uhrautuvaisuutta, jolla miehet ja naiset ajoivat omaa asiaansa, hän kuvaa sitä väkivaltaa jota heihin kohdistettiin, hän kuvaa koko keskiafrikkalaista todellisuutta, jossa uusi ja vanha taistelevat ja limittyvät.

Kustantaja: Tammi / Keltainen kirjasto
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9513022579
Ilmestymisvuosi: 1973
Kirjastoluokka: 846 Kaunokirjallisuus

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen2
Rosebud Citycenter0
Rosebud Maria0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Kuopio0
Rosebud Katajanokka0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Saatavilla käytettynä1
Ota yhteyttä (09) 611 290 tai [email protected]
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.