Tunnustan eläneeni
15,00€ Osta
HUOM: Kirja on käytetty

Tunnustan eläneeni

Neruda, Pablo

Chileläinen runoilija, nobelkirjailija ja vasemmistopoliitikko Pablo Neruda toteaa menneisyydestään "minä olen nähnyt monta elämää, sillä minun elämäni on syntynyt kaikkien vaelluksesta". Tästä maallisesta vaelluksesta kertoo hänen värikylläinen omaelämäkerta Tunnustan eläneeni.

Viime vuosisadan ehkä maineikkaimman runoilijan levoton sielu oli kosmopoliittinen. Kirja on muistiinpanoja matkoista ja kokemuksista ympäri maailmaa: Chilen Valparaisosta Lissaboniin, Madridiin, Pariisiin ja Marseillesta edelleen Kaukoitään.

Tarina jatkuu paluulla kotimaahan ja edelleen Buenos Airesiin, jossa Neruda tutustuu Federico Garcia Lorcaan, espanjalaiseen runoilijaan ja näyttämötaiteilijaan. Espanjan raaka sisällissota käännyttää chileläisen runoilijan kommunistiksi ja rauhanaktivistiksi: "runoilijan työ on aina rauhantyötä. Runoilija syntyy rauhasta niin kuin leipä syntyy jauhoista."

Omaelämäkerta ei jätä lukijaa kylmäksi. Se koskettaa ja kuljettaa meitä uuden ajan kosmopoliittisen pioneerin maailmanmatkoilla. Kirja on elämänmakuinen todiste ihmisen kyvystä vaikuttaa ja muuttaa maailmaa, jos vain tahtoa riittää. Kirjan viesti onkin muutoksen mahdollisuus. Pablo Neruda oli ennen kaikkea runoilija - ja sellaisena haluaa itsensä muistettavankin. Hänen mukaansa "runoilijan muistelmat eivät ole muistelmakirjailijan muistelmia. Muistelmakirjailija kenties eli vähemmän mutta valokuvasi paljon enemmän ja rakentaa yksityiskohdista kauniin ja selkeän kuvan. Runoilija luo silmiemme eteen oman aikansa tulen ja varjojen ravisteleman aavegallerian". 

Kustantaja: Tammi / Keltainen kirjasto
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 951303349X
Ilmestymisvuosi: 1975
Kirjastoluokka: 849 Kaunokirjallisuus

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen0
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 1
Tilattavissa verkosta
Saatavilla käytettynä5
Ota yhteyttä (09) 611 290 tai [email protected]
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.