Humboldtin lahja
20,00€ Osta
HUOM: Kirja on käytetty

Humboldtin lahja

Bellow, Saul

Eletään 70-luvun alkuvuosia Chicagossa. Charlie Citrine on puolivälissä kuudettakymmentään, vielä hoikka mutta surullisen tietoinen kaljusta päälaellaan. Hän on näytelmä- ja elämäkertakirjailija, jonka Broadway, Hollywood ja presidentti Kennedy ovat ottaneet ystävällisesti vastaan. Hän on rikas, hän on menestyvä. Mutta pohjimmiltaan hän on epäonnistuja, alamäen mies, tappioon tuomittu niin kuin enimmät Bellowin romaanien keskeiset henkilöt, Herzog, Sammler, Tommy Wilhelm tai tälle romaanille nimensä antanut Charlie Citrinen nousuvuosien ystävä ja esikuva Humboldt Fleisher. Kirjailijana hän on enää pelkkä menneisyyden toivo, hän on chicagolaisen pikkugangsterin juoksilas, avioeron taloudellisesti ruineerama ja lopulta rakastajattarenkin hylkäämä poloinen.

Humboldtin lahja on siis kirja alennuksesta, siitä kuinka vaikea tässä nuoruuden maailmassa on vanheta kauniisti, saati arvokkaasti. Mutta silti se ei ole synkkä kirja vaan riemukkaankin hauska, ironian ollen sen keskeinen tyylilaji, traagisinkin ele näyttäytyy siinä myös koomiseksi.

Kustantaja: Tammi / Keltainen kirjasto
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9513037185
Ilmestymisvuosi: 1976
Kirjastoluokka: 842 Kaunokirjallisuus

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen2
Rosebud Citycenter0
Rosebud Maria0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Saatavilla käytettynä3
Ota yhteyttä (09) 611 290 tai [email protected]
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.