Solomonin laulu
45,00€ Osta
HUOM: Kirja on käytetty

Solomonin laulu

Morrison, Toni

Solomonin laulu on mustan perheen sukukronikka, täynnä yksityiskohtia, elämää, sukumystiikkaa, perinteitä. Se on kertomus afroamerikkalaisen suvun vaiheista orjuudesta nykypäivään, identiteetin etsinnästä olosuhteissa jotka ovat pysyvät mutta samalla viraat, amerikkalaisista joiden veressä on vielä kaukainen afrikkalainen kotimaa.

Teoksen päähenkilö on Maitomies, pohjoisyhdysvaltalaisessa pikkukaupungissa syntynyt varakkaan perheen poika. Lisänimi johtaa lapsuudesta, jolloin Maitomies imi äitinsä rintaa niin pitkään että ylettyi siihen lopulta seisoaltaa. Maitomiehen isä on valkoiseen keskiluokkaan samastunut pikkuliikemies, jonka arvoja ovat tehokkuus, ulkonainen kunniallisuus, elintasoesineiden kerääminen. Säilyttääkseen saavuttamansa aseman hän eristäytyy köyhistä sukulaisistaan, jotka asuvat ghetossa saman kaupungin laitamilla.

Maitomies tutustuu tätiinsä Pilatukseen, joka on kuin "suuri musta puu", ja tämän sensuelliin Pilatus-tyttäreen. Nämä kaksi naista edustavat kokonaan toista, Maitomiehelle ennestään tuntematonta rehevien vaistojen ja tunteiden täyttämää ilmapiiriä. Värikkäine sukutarinoineen he ovat kuin entisaikojen yhteisöjen sadunkertojia. Heidän kertomuksensa herättää Maitomiehessä halun hakutua omille juurilleen; hän lähtee löytöretkelle etelään, Virginiaan, missä isän isoisä on elänyt orjana ja perimätiedon mukaan piilottanut pakomatkallaan kulta-aarteen luolaan. Aarretta Maitomies ei matkallaan löydä, mutta kyllä oman identiteettinsä.

Vuonna 2019 kuollut Toni Morrison oli Yhdysvaltain tärkeimpiä kirjailijoita. Morrisonille myönnettiin kymmeniä palkintoja, muun muassa Pulitzer-palkinto romaanista Minun kansani, minun rakkaani. Hän oli myös ensimmäinen musta nainen ja ensimmäinen musta amerikkalainen, joka sai Nobelin kirjallisuuspalkinnon.

Kustantaja: Tammi / Keltainen kirjasto
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9513044084
Ilmestymisvuosi: 1978
Kirjastoluokka: 842 Kaunokirjallisuus

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen2
Rosebud Citycenter0
Rosebud Maria0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Saatavilla käytettynä1
Ota yhteyttä (09) 611 290 tai [email protected]
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.