Taipumaton tahto
25,00€ Osta
HUOM: Kirja on käytetty

Taipumaton tahto

Steinbeck, John

Tämä John Steinbeckin varhaisromaani kuuluu maailmankirjallisuuden vaikuttavimpiin lakon kuvauksiin. Eletään 1930-luvun Amerikan laman keskellä. Maatyöläiset poimivat omenoita alennetuin palkoin, kun paikalle saapuvat kommunistisen puolueen miehet, kaiken kokenut joukkovoiman teknikko Mac ja kokematon mutta innokas Jim.

Toverukset tekevät työtä alipalkattujen miesten rinnalla ja saavat vähitellen lakkoajatuksen istutetuksi. Työt pysähtyvät, mutta taistelu vasta alkaa. Lakkolaisten nälkäisen ja sekavan joukon vastustajina ovat seudun lujasti järjestyneet suurviljelijät, jotka käyttävät Italian fasistien otteita. Työtaistelu on jo lähtökohdiltaan lakkolaisille tappiollinen, mutta se viedään loppuun asti. Yksityiset tapahtumat, synnytykset, onnettomuudet, kuolemat punnitaan sen mukaan, mitä hyötyä niistä on lakon kannalta.
Keskeiseksi henkilöksi kohoavat Macin ja Jimin lisäksi lakon johtajat jykeväharteinen London ja kuorma-autoilija Dakin sekä lakkolaisten aatetta vierastava tohtori Burton, jonka hahmossa Steinbeck pohtii myös yksityisen ihmisen ja joukon välisiä ristiriitoja. Kirjailija hahmottaa lukijan eteen pölyiset omenatarhat, toiveissaan pettyneiden ja petettyjen maatyöläisten lauman ja kovaotteisten miesten taistelun, jossa kasvatetaan vihan hedelmiä. Taipumaton tahto on pelkistetty, karu ja jännittävä romaani. 

Kustantaja: Tammi
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9513047563
Ilmestymisvuosi: 1979
Kirjastoluokka: 842 Kaunokirjallisuus

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen2
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Saatavilla käytettynä
Ota yhteyttä (09) 611 290 tai [email protected]
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.