Piruparka
20,00€ Osta
HUOM: Kirja on käytetty

Piruparka

Vonnegut, Kurt

Puolalaisen siirtolaisen poika Walter F. Starbuck pelasi lapsena etevästi shakkia. Tämän vuoksi hänen isänsä työnantaja kustansi hänet Harvardin yliopistoon, tulevien rahamiesten ja poliitikkojen tuntumaan. Sitä kautta Starbuckin kirjava elämänkaari ylti miehen ollessa kuusissakymmenissä Richard M. Nixonin hallituksen nuorisoasiain neuvonantajaksi. Viran ainoa merkitys tosin oli se, että Starbuckin etäisessä siivessä sijaitseva huone havaittiin sopivaksi Watergate-setelien kätköpaikaksi. Ja tämä taas soi Starbuckille kunnian marssia isojen poikien siivellä vankilaan, mistä kirja alkaa. 

Vankilassa Starbuck, piruparka, tilittää suhdettaan elämäänsä, Amerikan lähimenneisyyteen, kapitalismiin ja kommunismiin, jota hän nuorena harrasti, sekä neljään rakastamaansa naiseen. 

Mutta mitä tapahtuu vankilasta vapautumisen jälkeen?

Vonnegutin fantasia kääntää asioiden suhteet ylösalaisin, ajan ja paikan mittaamattomat erot eivät merkitse mitään. Huikeiden paradoksien pohjalta kääntyy esiin teoksen sanoma, se, mikä on elämän tarkoitus ihmisen itsensä, maailmankaikkeuteen häviävän olemattoman yksikön kannalta: itsensä ja toisen ihmisen löytäminen. Vonnegut on humoristi ja vapaa-ajattelija, jonka teokset parhaimmillaan ovat hävyttömän hauskoja ja hännättömiä olematta turhan tärkeitä; kirjailija satiirin kohteena ovat ennen kaikkea ihmisen pienuus ja rajallisuus, inhimillisen käsityskyvyn vaatimattomuus.

Kustantaja: Tammi / Keltainen kirjasto
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9513051706
Ilmestymisvuosi: 1980
Kirjastoluokka: 842 Kaunokirjallisuus

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen1
Rosebud Citycenter0
Rosebud Maria0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Saatavilla käytettynä3
Ota yhteyttä (09) 611 290 tai [email protected]
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.