Pahanneuvon vuori

Oz, Amos

Pahanneuvon vuori sisältää kolme kiinteän kokonaisuuden muodostavaa novellia. Amos Oz on palannut niissä lapsuutensa aikaiseen Jerusalemiin; novellit kertovat samoista ihmisistä ja kortteleista, ja kaikissa on keskeisessä osassa lapsi, noin kymmenvuotias poika.

Ajankohta on erikoislaatuinen Jerusalemin historiassa; käsillä ovat brittien hallinnon viimeiset hetket, juutalaisvaltion syntymisen odotus väreilee ilmassa pakahduttavana. Hautovassa helteessä tuntuu koko kaupunki jähmettyneen väkivaltaiseen purkaukseen -- jota ei tule. Maapallon eri puolelta tulleet juutalaiset elävät pientä, näennäisesti pysähtynyttä elämäänsä puhuen politiikkaa shakkilaudan ääressä.

Tässä latautuneessa ilmapiirissä kasvaa pieni kömpelö poika, jonka mielikuvitusta vastarintaliike suunnattomasti kiehtoo samaan aikaan, kun brittijeepit partioivat katuja ja sotilaat tekevät ratsioita taloihin etsien tämän maanalaisen liikkeen johtajia.

Kustantaja: Tammi / Keltainen kirjasto
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9513051730
Ilmestymisvuosi: 1981
Kirjastoluokka: 842 Kaunokirjallisuus

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen3
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.