Kuikkajrvi
15,00€ Osta
HUOM: Kirja on käytetty

Kuikkajärvi

Doctorow, E. L.

E.L. Doctorow on romaaneissaan tutkinut kriittisesti maansa yhteiskunnallista ja poliittista lähimenneisyyttä. Kuikkajärvi vie lukijan huimalle seikkailuretkelle halki 30-luvun lamakauden Yhdysvaltojen.

Kirjan päähenkilö on Patersonin Joe, työläisen poika joka kuusitoistavuotiaana päättää tempautua irti kotinsa viheliäisestä köyhyydestä ja lähteä maailmalle. Koettuaan onneaan pummina New Yorkissa ja apumiehenä kiertävässä tivolissa Joe eräänä yönä näkee ilmestyksenomaisen näyn: yksinäisessä vuoristossa ohikiitävän junan salonkivaunussa peilailee itseään vaalea alaston tyttö. Hän lähtee tallaamaan näkynsä perässä kiskoja pitkin ja päätyy Kuikkajärvelle, upporikkaan teollisuusmiehen F.W. Bennettin eksentriselle tilalle. 

Kuikkajärvi edustaa teoksessa kapitalismia, jonka verkossa kaikki keskeiset henkilöt pyristelevät.

Doctorow ironisoi teoksissaan amerikkalaisuuden suosittuja myyttejä puhaltaen ne täyteen kunnes ne paukahtavat rikki. Patersonin Joe edustaa amerikkalaisen unelman onnenpekkaa, joka tyhjin käsin raivaa tiensä menestykseen Joe tekee tuon tempun, mutta hänen sosiaalisessa voitossaan on katkera maku, sen hintana on inhimillisyys.

Kuikkajärvi on tyylillisesti kunnianhimoinen teos.  Siinä vuorottelevat runo ja proosa, sen kerronta liikkuu monessa tasossa, monessa ajassa, näkökulmaa kaleidoskooppimaisesti vaihdellen. Sen henkilöt edustavat jokaista yhteiskuntaluokkaa, sen näyttämöinä ovat yömajat, yhteiskeittiöt, kartanot, tehtaat ja luostarit, ja tästä kudelmasta syntyy sekä kiehtova että järkyttävä kuva amerikkalaisesta yhteiskunnasta maailmansotien välisenä kautena.

Kustantaja: Tammi / Keltainen kirjasto
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9513053830
Ilmestymisvuosi: 1982
Kirjastoluokka: 842 Kaunokirjallisuus

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen2
Rosebud Citycenter0
Rosebud Maria0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 1
Tilattavissa verkosta
Saatavilla käytettynä2
Ota yhteyttä (09) 611 290 tai [email protected]
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.