Tervanukke
20,00€ Osta
HUOM: Kirja on käytetty

Tervanukke

Morrison, Toni

Tervanuken keskeisenä tapahtumapaikkana on Karibianmeren saari, jonne amerikkalainen makeismiljonääri Valerian Street on vetäytynyt viettämään eläkevuosiaan. Hänen lisäkseen talossa asuvat vain hänen kaksikymmentä vuotta nuorempi vaimonsa Margaret, entinen "Mainen johtava kaunotar", ja uskollinen palvelijapariskunta Sidney ja Ondine.

Taloon päätyy ilmaantumaan odottamattoman tapahtuman laukaisema tukahtunut ilmapiiri: sinne murtautuu karkuteillä oleva mies, Son. Valerian Streetin mielijohteesta Sonia ei ajeta pois, vaan hänet kutsutaan perheen toiseksi vieraaksi, Ondinen kauniin veljentyttären, Jadinen lisäksi. Kansikuvamalli Jadine hylkeennahkaturkkeineen ja rääsyinen ja aggressiivinen Son edustavat kahta äärimmäisyyttä mustan amerikkalaisen asteikossa. Siitä huolimatta väistämätön tapahtuu. Son ja Jadine rakastuvat toisiinsa ja lähtevät yhdessä saarelta. Ensin Sonin kotiseudulla floridalaisessa kaupunkipahasessa ja sitten Jadinen eksklusiivisessa newyorkilaispiireissä he kamppailevat turhaan ylittääkseen heit erottavan kuilun. Jadinelle Son edustaa sitä alennustilaa josta hänen perheensä on ponnistellut ylös. Sonin mielestä Jadine on irronnut juuriltaan ja antautunut valkoisten sopeutettavaksi.

Tervanukke on vangitseva, aistillista tunnelmaa väreilevä teos, jonka syvät ja rikkaat jännitteet syntyvät myyttien ja nykyajan, miehen ja naisen, mustan ja valkoisen vastakohta-asetelmista.

Vuonna 2019 kuollut Toni Morrison oli Yhdysvaltain tärkeimpiä kirjailijoita. Morrisonille myönnettiin kymmeniä palkintoja, muun muassa Pulitzer-palkinto romaanista Minun kansani, minun rakkaani. Hän oli myös ensimmäinen musta nainen ja ensimmäinen musta amerikkalainen, joka sai Nobelin kirjallisuuspalkinnon.

Kustantaja: Tammi / Keltainen kirjasto
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9513055043
Ilmestymisvuosi: 1982
Kirjastoluokka: 842 Kaunokirjallisuus

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen4
Rosebud Citycenter0
Rosebud Maria0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Saatavilla käytettynä3
Ota yhteyttä (09) 611 290 tai [email protected]
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.