Oi, miten kaunis maa

Paton, Alan

Kuuluisasta teoksestaan ”Itke, rakastettu maa” (1948) saakka Alan Paton on tunnettu kirjailijana, joka pelottomasti ja lahjomattomasti välittää kuvaa sitä millaista on elää Etelä-Afrikassa, virallistetun rotusorron maassa. Vuonna 1952, josta ”Oi, miten kaunis maa” alkaa, Etelä-Afrikan kansallispuolue on ollut vallassa neljä vuota ja rotusorrosta on alkanut muodostua looginen ja armoton järjestelmä, apartheid. Sitä vastustamaan nousee joukko rohkeita ihmisiä, miehiä ja naisia, valkoisia ja värillisiä, jotka luovat järjestöjä ja puolueita ja uhmaavat uusia rotulakeja, vaikka se tietää raskaita henkilökohtaisia uhrauksia ja menetyksiä.

Kirja rakentuu monista rinnakkaisista elämäntarinoista, kirjeistä, puheista, uutisista ja oikeuden pöytäkirjoista, jotka luovat kuvaa jokapäiväisistä kamppailuista, jatkuvista nöyryytyksistä ja epäoikeudenmukaisuuksista. Lahjakas intialaistyttö katkaisee opiskelumahdollisuutensa menemällä valkoisten kirjastoon, valkoinen tuomari vaarantaa uransa ja henkensä osallistumalla mustaihoisten jumalanpalvelukseen. Kirjassa puhuvat myös todelliset historialliset henkilöt kuvat Albert Lutuli ja Henrik Vervoerd. Tarinan punaisena lankana on intialaistyttö Premin ja korkean hallintoviranomaisen pojan rakkaustarina.
Mestarillisesti Paton luo kokonaisuuden, jossa jännitys jatkuvasti tihentyy ja purkautuu yhä uusina järkyttävinä ja liikuttavina kohtauksina, voittoina ja tappioina. Vaino on vain kasvanut – silti vastarinta elää, toivo elää.

Kustantaja: Tammi
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9513057488
Ilmestymisvuosi: 1983
Kirjastoluokka: 842 Kaunokirjallisuus

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen2
Rosebud Citycenter0
Rosebud Maria0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.