Välisarjan avioliitto
15,00€ Osta
HUOM: Kirja on käytetty

Välisarjan avioliitto

Irving, John

Välisarjan avioliitto, John Irvingin kolmas romaani, ilmestyi 1974. Se on vallaton kuvaus 60-lvun seksuaalisen vapautumisen uusista tuulista keskiluokkaisen älymystön parissa, tarkemmin sanoen kahden pariskunnan vaimonvaihtoleikistä.

Tuttuun tapaan Irving sijoittaa kertomuksensa yliopistomiljööseen. Kertojana on historianopettaja ja kirjailija, joka on tyytymätön viiden historiallisen romaaninsa vastaanottoon. Hänen Utch-vaimonsa on alkuaan itävaltalaistyttö, ja wieniläissyntyinen on myös yliopiston painivalmentajana toimiva saksanopettaja Severin Winter – paini ja Wien ovat siis väistämättä mukana jo tässäkin Irvingin varhaisromaanissa! Winter on nainut kaunotar Edithin, joka hänkin on aloittelemassa kirjailijan uraa. Nämä kaksi avioparia ajautuvat yhteen: Severiniä ja Utchia yhdistävät vankka ruumiinrakenne ja wieniläinen tausta, heidän puolisonsa taas ovat hentorakenteisia kaunosieluja jotka voivat puhua kirjoittamisen vaivoista keskenään. Tapahtuu luonteva parinvaihto. Kaikki osapuolet hyväksyvät uudet järjestelyt ja saavat niistä sisältöä elämäänsä sekä uuta eloa avioliittoihinsakin. Näin vakuuttaa miehisen omahyväinen kertoja, mutta lukijan epäilyt heräävät hiljalleen. Harmittomana ja iloisena alkanut leikki, jonka ei ollut määrä vaikuttaa kumpaankaan avioliittoon, alkaa ajan mittaan hiertää. Ensimmäisenä hyppää vaunuista Severin, ja hiekkaa tulee muidenkin rattaisiin. Viimeisenä avautuvat kertojan silmät. Sitä murskaavampi on isku, kun Utch ottaa lapset ja häipyy Wieniin samaan päivänä kun kustantajalta saapuu uusin teos lastenkirjaksi luokiteltuna! Opetukseksi jää kertojan alakuloinen toteamus: ”Seksistä on vain tilapäistä apua.”

Välisarjan avioliitto on hallittu ja hauska avioliittoromaani, josta ei puutu hirtehisiä jos ei traagisiakaan piirteitä. Se osoittaa, etteivät Garpin maailman ja Kaikki isäni hotellit –romaanin yhtäläisyydet ole sattumaa, vaan osa John Irvingin kirjailijan- ja maailmankuvaa.

Kustantaja: Tammi / Keltainen kirjasto
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 951305909X
Ilmestymisvuosi: 1984
Kirjastoluokka: 842 Kaunokirjallisuus

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen1
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 7
Tilattavissa verkosta
Saatavilla käytettynä2
Ota yhteyttä (09) 611 290 tai [email protected]
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.