Sotaan haudattu nuoruus
Vain myymälästä

Sotaan haudattu nuoruus

Haviaras, Stratis

Sotaan haudattu nuoruus kertoo Kreikan sisällissodasta sellaisena kuin lapset sen kokivat. Se kertoo viidestä kodittomasta pojasta, Panagisista ja hänen tovereistaan, jotka lähtivät sotaa pakoon, jonnekin missä olisi rauha, leipää, katto pään päälle. Mutta rauhaa he eivät löydä – he päätyvät partisaanijoukkoihin ja keskelle sodan viimeisiä, julmia ja epätoivoisia taisteluita. Ja koska he olivat väärällä puolella, he – ne jotka vielä ovat elossa – joutuvat vielä kiirastuleen, ankaraan uudelleenkoulutukseen, ennen kuin heillä on pääsy rauhan paratiisiin.

Se mistä kirja kertoo, on siis synkkä, julmaa, järkyttävää. Mutta se kaikki on kerrottu lapsen näkökulmasta, kaiken tapahtuvat valaisee lapsen järkkymätön elämänusko, kaikkea värittävät lapsen tuoreet, konkreettiset havainnot ja suloiset kuvitelmat. Ja tästä kerronnan inhimillisestä lämmöstä nousevat viiltävinä piikkeinä esiin poliittisen todellisuuden paljastavat pikku uutiset ja vallanpitäjien muistelmat, joita säestää nuoren Titon ylimielinen hymy.

Kustantaja: Tammi
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9513061701
Ilmestymisvuosi: 1985
Kirjastoluokka: 842 Kaunokirjallisuus

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen1
Rosebud Citycenter0
Rosebud Maria0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto Ei verkkokaupasta3
Tilattavissa verkosta Ei verkkokaupasta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.