Filosofien ystävyys
Ei saatavilla

Filosofien ystävyys

Lindberg, Susanna

 

Filosofin on rakastettava totuutta enemmän kuin mitään muuta. Hänen on myös kyettävä ystävyyteen toisten filosofien kanssa, sillä filosofialla ei ole mieltä muuten kuin yhteisössä. Näiden kahden vaatimuksen välillä vallitsee filosofiaa sen alusta asti painanut ristiriita. Se johtaa lopulta umpikujaan, jossa niin totuus kuin yhteisökin on määriteltävä uudelleen.

Filosofien ystävyyden nimiessee käsittelee tätä filosofin umpikujaa ja pohjustaa näin teoksen sisältämät esseet Philippe Lacoue-Labarthesta ja Jean-Luc Nancysta. Nämä filosofiystävykset pyrkivät kumpikin viitoittamaan tietä filosofian subjektia koskevien pakkomielteiden ohi ja raivaamaan tilaa avarammalle käsitykselle yksilöstä, yhteisöstä ja ystävyydestä. Sillä mikä on yhteisö, kun se lakkaa perustumasta yksimielisyyteen? Jäljelle jää kysymys yksilöstä, joka ei tunne itseään muuten kuin ollessaan yhdessä toisten kanssa ja joka ei kuitenkaan tunne yhteisöään - jonka on jatkuvasti tavoiteltava itsensä ja yhteisönsä mieltä. Philippe Lacoue-Labarthe ja Jean-Luc Nancy hahmottelevat kumpikin omalla ainutkertaisella tavallaan tämän meidänkin osanamme olevan "erillisten yhteisön" ehtoja.

 

Kustantaja: Tutkijaliitto
Sidosasu:
ean: 9525169049

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen0
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.