Kadonnut joki

Tiainen, Sulo

Sulo Tiaisen kalastustarina vievät lukijan paitsi Ruijaan, Kuusamoon, Ahvenanmaalle, Siperiaan ja Uuteen-Seelantiin myös miehen sieluun, elämän ankarien lainalaisuuksien äärelle. Tiainen on kalastanut tarpeeksi tietääkseen, ettei reissujen tarkoitus ole pelkästään kalojen narraaminen, vaan myös muun pinnanalaisen selvittäminen.

Kalastustarinoiden kertoja ja hänen kaverinsa samoavat kaukana teiltä ja poluilta, tavoitellen erämaiden takaista jokea kuin haavetta tai unennäköä. Perhokalastuksen taito karttuu sitkaasti raottaen sisintään vasta vuosien kuluttua. Onni ei ole kovinkaan usein myötä, vastoinkäymiset seuraavat toisiaan ja miesten välisiin suhteisiin repeää yllättäviä railoja, vaivoin umpeenkuroutuvia. Joskus kuitenkin jämähtää kunnon taimen – tai siimat katkoo jättiläishauki. Tiaisella on korvaa jutuille ja mikä tärkeintä, hiljaisuudelle.
Oppiminen, ystävyys, luonto ja naiset, näyttämönä joet ja toimena perhokalastus. Sivilisaation ulottumattomissa miesten jutuista karsiutuu turha, jäljelle jäävät perusasiat ja –tunteet. Tiainen on realistinen kertoja, jonka karuihin lauseisiin tulee yllättävää lämpöä, kun puhe siirtyy naiseen.
Kadonnut joki on kirja, joka luonnon kokemisen ja kalastamisen riemun lisäksi antaa muutakin ajateltavaa.

Kustantaja: WSOY
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789510187289
Ilmestymisvuosi: 1993
Kirjastoluokka: 842 Kaunokirjallisuus

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen2
Rosebud Citycenter0
Rosebud Maria0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.