Luangwa

Marjonen, Reino

Mahtava seikkailuromaani Afrikasta, tekijänä vaarat elänyt suomalaismies.

Luangwa on mahtava seikkailu ja suurien tunteiden rakkausromaani. Ray Millington etsii malmia kartoittamattomassa Keski-Afrikassa. Hänen kiväärinsä varassa on retkikunnan turvallisuus; villieläimet väijyvät ja juomavettä on niukalti. Mutta Afrikka ei ole pelkkää vaaraa: alkuasukaskylien päällikön tyttäret haaveilevat valkoisen bwanan rakkaudesta, mutta pysyvän sijan Rayn sydämessä varaa salaperäinen Michelle. Reino Marjonen on kirjoittanut totta tihkuvat seikkailuromaanin, joka pohjaa hänen omiin kokemuksiinsa 60- ja 70-lukujen taitteen Afrikassa.

(takakansiteksti)

Sambian savannien halki majesteettisena virtaavan Luangwajoen rannat ovat kanadalaisen Ray Millingtonin omaa Afrikkaa. Ray vetää rankkoja malminetsintäsafareja tutkimattomassa, kartoittamattomassa Keski-Afrikassa. Leijonat, elefantit, leopardit, krokotiilit ja vaaralliset käärmeet ovat jokahetkisenä uhkana. Raskailla marsseilla ravinto hankitaan metsästämällä ja sysimustat yöt vietetään taivasalla.
Rayn jo vuosia kestäneeseen yksinäiseen safarielämäänsä ilmestyy yllättäen sekä erotiikkaa että romantiikkaa. Alkuasukaskylien päälliköntyttäret haaveilevat valkoisen bwanan rakkaudesta, ja seikkailukuissaan Ray joutuu myöntämään naisellisen oveluuden kiväärejäkin tehokkaammaksi aseeksi.
Todellisen käänteen karuun elämään tuo kuitenkin englantilaistyttö Michelle, jonka Ray kohtaa sadekautena pääkaupungissa.
Luangwa on mahtava seikkailu ja samalla suurien tunteiden rakkausromaani. Marjonen tuntee Afrikkansa: romaanin luonnonkuvauksissa tuoksuu savanni, sen metsästysseikkailuissa puhuu autenttinen asiantuntemus.

Luangwan huikeat tapahtumat perustuvat todellisuuteen. Kaikki lähti 60-luvun puolivälissä siitä, kun geologi Reino Marjonen luki lontoolaisen Crown Agents –toimiston työpaikkailmoituksen. Siinä haettiin riskejä pelkäämätöntä miestä vetämään malminetsintäsafareja paikallisen mustan miehistön kanssa Afrikan viimeisillä kartoittamattomilla alueilla, joista oli olemassa vain ilmakuvia.
Marjonen otti ja lähti. Hän opetteli paikallisen nsengan kielen, jonka avulla hän pääsi sisään alkuasukkaiden elämäntapaan ja ajatusmaailmaan. Tämä projekti kesti yhtäjaksoisesti 70-luvun alkuun saakka.
Tämän jälkeen Reino Marjonen jäi pysyvästi ulkomaille ja on työskennellyt kaivosteollisuuden palveluksessa Etelä- ja Keski-Amerikassa, Australiassa, Oseaniassa, Kaukoidässä, Kaakkois-Aasiassa ja Afrikassa. Lisäksi Marjonen on toiminut diplomaattina Thaimaassa.
Reino Marjonen on täysin kaksikielinen (suomi ja eglanti). Lisäksi hän osaa sujuvasti espanjaa, italiaa, portugalia, ranskaa ja saksaa. Kielten lisäksi Marjonen harrastaa painonnostoa. Hän kirjoittaa parhaillaan toista romaaniaan.

Kustantaja: WSOY
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789510189269
Ilmestymisvuosi: 1993
Kirjastoluokka: 842 Kaunokirjallisuus

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen2
Rosebud Citycenter0
Rosebud Maria0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 2
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.