Mies joka ei ollut mistään kotoisin

Palo, Jorma

Ilarista, käkisalmelaisen upseerin pojasta, oli tullut brooklyniläinen aivotutkija eikä Valkealan kunnanlääkäri niin kuin äiti toivoi. Isä ehti vain kerran ulkomaille, mutta venäläiset ampuivat hänet pian rajan ylityksen jälkeen. Näin hänestä jäi Ilarille ainoastaan kaksi muistikuvaa. Niiden rinnalle ilmaantuivat isäpuoli, isäpuolen isä, isäpuolen äitipuoli ja velipuoli.

Äiti häpesi, että Ilari tutki vajaamielisten virtsaa väitöskirjaa varten. Palattuaan Suomeen Ilari upposi kuitenkin virtsaan entistä syvemmälle. Hän halusi ratkaista suuren tieteellisen ongelman, joka oli jäänyt muilta ratkaisematta. Ratkaisu tuli mutta samalla selvisi, että Ilarin löytämä sairaus oli kansallinen ja hyvin perisuomalainen. Hyvästi Nobelin palkinto!
Ilari kirjoitti runoja, eli säntillisesti ja söi vitamiineja. Hän oli myös ahkera, ja niin hänestä tuli neurologi ja professorin äidin poika. Sitten hän sai syövän.

Mies joka ei ollut mistään kotoisin on samanaikaisesti sekä naurettava että itkettävä, kaikessa armottomuudessaankin lohdullinen kertomus. Yksittäisen ihmiskohtalon kautta Jorma Palo onnistuu tavoittamaan sodan kokeneen sukupolven tunnot. Teoksen mieskuva on monikerroksinen terävä, koskettava.

Kustantaja: WSOY
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789510204825
Ilmestymisvuosi: 1995
Kirjastoluokka: 84 Kaunokirjallisuus

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen2
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 2
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.