Stalinin lapset
Vain myymälästä

Stalinin lapset

Lampila, Lea

Lea Lampilan Toivontähti (1991) kertoi tositarinan suomalaisperheestä, joka lähti 30-luvun pulavuosina etsimään leveämpää leipää Neuvostoliitosta mutta löysi vain Stalinin orjamarkkinat. Isä Sulo kuoli yrittäessään paeta, äiti Helmi joutui vankileirille ja vasta kouluikäinen Leena jäi yksin vieraaseen maahan.

Stalinin lapset alkaa siitä mihin Toivontähti päättyi. Toisensa löytäneet Helmi ja Leena suuntaavat Petroskoihin aikomuksenaan aloittaa uusi elämä. Mutta 40-luvun Neuvostoliitossa se on helpommin aiottu kuin tehty. Vain muutaman kuukauden päästä Helmin vapautumisesta Leena tuomitaan kymmeneksi vuodeksi vankileirille rikoksesta, jota hän ei ole tehnyt – ja jota ei itse asiassa ole olemassakaan.
Vuodet kuluvat, ja uusien aikojen koittaessa myös Leikkojen elämä helpottuu. Silti heidän mieltään kalvaa mahdoton unelma, haave paluusta Suomeen…
Stalinin lapset kertoo riipaisevan tarinan pienistä ihmisistä suuressa maassa. Kaikessa karuudessaan se on todistusvoimainen dokumentti inhimillisestä sitkeydestä ja neuvokkuudesta, jotka kulkevat äidiltä tyttärelle.

Kustantaja: WSOY
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789510205716
Ilmestymisvuosi: 1995
Kirjastoluokka: 842 Kaunokirjallisuus

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen1
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto Ei verkkokaupasta2
Tilattavissa verkosta Ei verkkokaupasta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.