Suomi–venäjä-sanakirja

Niemensivu, Helena & Nikkilä, Ekaterina

77 000 hakusanaa ja sanontaa, 771 sivua. Kauan odotettu uusi ja ajantasainen suomi-venäjä-sanakirja on ilmestynyt toukokuussa 2003 - ensimmäisenä uudessa WSOY-sarjassa. Asiantuntijoiden laatima teos on tarkoitettu aktiiviseksi sanakirjaksi suomalaisille venäjän kielen opiskelijoille ja käyttäjille.

Laajan ja modernin hakusanaston ansiosta sanakirja soveltuu vaativaankin käyttöön. Poikkeuksellisen runsas esimerkkiaineisto ja keskeiset kielioppitiedot auttavat suomalaista käyttäjää tuottamaan hyvää, oikeaa ja ymmärrettävää venäjän kieltä ja löytämään sopivat vastineet aivan uusimmillekin käsitteille ja ilmiöille.

Sanakirjan tekijät FL Helena Niemensivu ja FK Ekaterina Nikkilä ovat Helsingin yliopiston kokeneita venäjän kielen lehtoreita. Vankan opetuskokemuksensa perusteella he tietävät, mitkä venäjän kielen seikat tuottavat eniten vaikeuksia suomalaisille opiskelijoille. Sanakirjaa laadittaessa onkin pyritty tarjoamaan apua juuri näihin ongelmiin.

Hakusana-artikkeleissa on selkeä rakenne ja niissä annetaan keskeiset kielioppitiedot. Venäjän verbeistä on johdonmukaisesti mainittu aspektit ja verbien vaatimat sijamuodot. Erityistä huomiota on kiinnitetty selitteisiin ja esimerkkeihin, jotka auttavat oikean vastineen valinnassa. Kaikki lyhenteet ja selitteet ovat suomenkielisiä. Hakusanan ja vastineen välinen mahdollinen tyyliero on aina mainittu. Hakusanastossa on runsaasti suomen kielen yhdyssanoja, joille on annettu sopivat, muutoin vaikeasti löytyvät venäjänkieliset vastineet.

Yhteensä noin 77 000 hakusanaa ja sanontaa käsittävä yleissanakirja sisältää runsaasti myös erikoisalojen termistöä mm. liike-elämän, tekniikan ja tietotekniikan, lakitieteen, lääketieteen, kielitieteen, urheilun ja kasvi- ja eläintieteen aloilta. Mukana on myös tavallisimpia paikannimiä ja lyhenteitä. Uusi sanakirja on paljon enemmän kuin suomi-venäjä-sanalista: se on venäjän kielen oikeaan käyttöön opastava sanakirja, jonka hakusanat, esimerkit ja vastineet ovat elävää ja modernia kieltä.

 

Kustantaja: WSOY
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789510228531
Ilmestymisvuosi: 2003
Kirjastoluokka: 89.71038

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen1
Rosebud Citycenter0
Rosebud Maria0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.