Sateentekijä
Ei saatavilla

Sateentekijä

Grisham, John

Haaveissaan Ruby Baylor näkee itsensä nuorena tähtiasianajajana ammattikielellä ”sateentekijänä”, jonka kosketuksesta syntyy kultaa ja kunniaa. Valitettavasti todellisuus on aivan toisenlainen; Ruby on rahaton ja työtön oikeustieteen opiskelija.
Lakiopintojensa loppusuoralla Ruby törmää juttuun, joka olisi kova haaste kenelle tahansa huippujuristillekin. Ruby ei edes ole valmis, eikä hänellä ole vielä oikeutta toimia asianajajan ammatissa. Ja tällaisessa tilanteessa hän on joutumassa vastakkain puolustusasianajajan kanssa.


Ruby Baylor valmistuu oikeustieteellisestä kuukauden kuluttua, ja pian sen jälkeen häämöttää häpeä, mikäli hän ei pysty taloudellisten huoliensa paineessa läpäisemään oikeusasianajajan tutkintoa.
Opintojensa viimeisellä jaksolla Ruby suorittaa kurssin, jonka aikana hän tapaa vanhuksia ja antaa ilmasta oikeusapua sitä tarvitseville. Tällaisessa vanhusten kerhon järjestämässä tilaisuudessa Dot ja Buddy Black tulevat Rubyn puheille.
Heidän poikansa on kuolemaisillaan leukemiaan ja tarvitsisi pikaisesti luuytimensiirron – ellei kaikki ole jo liian myöhäistä. Vaikka pojalla on voimassa oleva sairausvakuutus, vakuutusyhtiö kieltäytyy maksamasta hoitokuluja. Epätoivoiset vanhemmat tarttuvat viimeiseen oljenkorteen ja pyytävät Rubya auttamaan heitä, koska heillä ei ole varaa palkata asianajajaa.
Kun Ruby on tutkinut Blackeilta saamaansa paksua vakuutuspaperinippua, hän haistaa verta. Vähitellen Rubylle valkenee, että hän on ehkä törmännyt juttuun, joka kuuluu suurimpiin vakuutusvilppeihin ja samalla tärkeimpiin ja rahakkaimpiin tapauksiin siviilioikeudenkäynnin historiassa.

Kustantaja: WSOY
Sidosasu: Pehmeäkantinen
ean: 9789510230473
Ilmestymisvuosi: 1986
Kirjastoluokka: 845 Kaunokirjallisuus
Lajityyppi: Rikos ja jännitys
Hyllypaikka (Sivullinen kirjakauppa): 2308Rikos

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen0
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.