Oona O’Neil Chaplinin elämäkerta

Scovell, Jane

Oona O’Neill Chaplin oli aikansa häikäisevimpiä kaunottaria, ihailtu ja kadehdittu. Hän herätti elinvuosinaan suurta mielenkiintoa, mutta hänestä tiedettiin varsin vähän. Nyt tunnettu elämäkerturi Jane Scovell kertoo, kuka tämä neron tyttärestä neron vaimoksi päätynyt nainen oikein oli. Millaista oli hänen elämänsä, johon mahtui vuosisatamme kuuluisuuksia, Hollywoodin kulta-aikaa, maanpako Eurooppaan ja pitkä yksinäinen leskeys.

Oona O’Neill syntyi lahjakkaaseen, mutta tragedioiden riivaamaan perheeseen. Nobel-palkittu näytelmäkirjailijaisä, etäinen ja alkoholisoitunut Eugene O’Neill hylkäsi tyttärensä tämän lapsuusvuosina ja teki myöhemmin perinnöttömäksi. Omalaatuinen kirjailijaäiti antoi kyllä rakkautta, mutta vietti mieluummin aikaansa muualla kuin perheen parissa.
Kahdeksantoistavuotiaana nuori Oona matkusti Hollywoodiin. Siellä elokuvatähdeksi havitteleva neitokainen tapasi kolmekymmentäkuusi vuotta itseään vanhemman Charlie Chaplinin. Kaikkien hämmästykseksi pari avioitui varsin nopeasti ja sai kahdeksan yhteistä lasta. Pahan ilman lintujen mieliharmiksi liitto oli hyvin onnellinen ja kesti aina Chaplinin kuolemaan asti vuonna 1977.
Sen jälkeen seurasi pitkä leskeys, jonka aikana Oona etsi lohtua paitsi alkoholista myös miehistä. Elegantti Oona säilytti kuitenkin tyylinsä loppuun asti ja hienostuneesta naisesta on jäänyt elämään hienostunut kuva.

Kustantaja: WSOY
Sidosasu:
ean: 9789510243077
Ilmestymisvuosi: 2000

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen0
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 2
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.