Valolieriön alla: Viisi unkarilaista runoilijaa

Tornai, Orban, Nagy,...

Teoksessa esitellään viisi runoilijaa - József Tornai (s. 1927), Ottó Orbán (s. 1936), Gáspár Nagy (s. 1949), Erzsébet Tóth (s. 1951) ja Géza Szöcs (s. 1953) - jotka ovat vakiinnuttaneet asemansa unkarilaisessa nykylyriikassa.
Kansanperinne, ikivanhat myytit ja moderni kaupunkilaisuus yhtyvät heidän tuotannossaan. József Tornai ja Erzsébet Tóth edustavat selkeimmin jatkuvuutta, unkarilaisittain keskeisiä vapauden ja rakkauden aihelmia. Ottó Orbán puolestaan näyttäytyy kosmopoliittina, jonka tuotanto kytkeytyy useisiin kansainvälisiin virtauksiin, esimerkiksi amerikkalaiseen beat-runouteen. Gáspár Nagy ja Géza Szöcs ovat kehitelleet perinteisestä poikkeavan, katkelmallisen ja sitaatteja viljelevän runomuodon; he kokeilevat toisaalta kielen, toisaalta poliittisen runon mahdollisuuksia.

Viidestä runoilijasta Géza Szöcs kuuluu Romanian unkarilaisvähemmistöön ja tulkitsee omalta pohjaltaan pienen kansan ja pienen kielialueen tilaa ja tuntoja.
Hannu Launonen ja Béla Jávorszky ovat aikaisemmin suomentaneet ja toimittaneet valikoimia muun muassa Sándor Csoórin, Sándor Kányádin, Lajos Kassákin, László Nagy’in ja Sándor Weöresin tuotannosta sekä Transilvanian unkarilaisesta nykylyriikasta.

Kustantaja: WSOY
Sidosasu: Pehmeäkantinen
ean: 9789510245750
Ilmestymisvuosi: 2000
Kirjastoluokka: 822
Hyllypaikka (Sivullinen kirjakauppa): 2309Runot

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen3
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.