Me tahdoimme suureksi Suomenmaan
Ei saatavilla

Me tahdoimme suureksi Suomenmaan

Eskelinen, Heikki

Nuoren sivistyneistön ja ylioppilaiden kansalaisjärjestön vaiheet

Akateemista Karjala-Seuraa voitaneen pitää itsenäisen Suomen historiaan laajimmin vaikuttaneena poliittiskulttuurisena yhdistyksenä. Sen kautta kulki noin 4000 nuorta miestä, ja se koulutti yhden presidentin sekä suuren joukon akateemikkoja, ministereitä ja muita poliittisia johtajia, professoreita, piispoja, pääjohtajia ja kenraaleita.

Seuraa on parjattu, ihmetelty ja ihailtu, ja sen vaiheista on kauan vaiettu - siksikin, että siihen liittyvää lähteistöä on kätketty ja hävitetty. Tämä kirja on mittavin tähän mennessä kirjoitettu kokonaisesitys AKS:n taustasta ja synnystä, toiminnasta ja asemasta nuoressa itsenäisessä tasavallassa talvisotaan asti.

Kirjassa selvitetään seuran aatteelliset lähtökohdat ja perustamisvaiheet - toisin kuin on luultu, takana olivat opiskelijoita isommat voimat - sekä sen kehitys, nousu ylioppilaspolitiikan johtoon ja suhteet valtakunnan poliittisiin liikkeisiin ja käänteisiin 1922-39. Kielitaistelu, heimohenki, kansallisradikalismi ja muut ajan ilmiöt avautuvat tässä tutkimuksessa usealta kannalta valotettuina.

 

Kustantaja: WSOY
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789510250563
Ilmestymisvuosi: 2004
Kirjastoluokka: 92.72
Hyllypaikka (Sivullinen kirjakauppa): 2307Suomen historia

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen0
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.