Colette intohimon salaisuudet

Thurman, Judith

Sidonie-Gabrielle Colette (1873–1954) on Ranskan rakastetuimpia kirjailijoita, naisen eroottisuuden kuvaaja, rohkea edelläkävijä. Hänen ensimmäinen, vuonna 1900 ilmestynyt romaaninsa kertoo 16-vuotiaan kapinallisen Claudinen kypsymisestä naiseksi. Teoksen ilmestyminen oli skandaali, sillä Colette oli ensimmäinen romaanikirjailija, joka uskalsi kuvata koulutyttöä eroottisena olentona. Kohun saattelemana kirjasta ja sen neljästä jatko-osasta tuli kaikkien aikojen suurimpia myyntimenestyksiä Ranskassa. Vatikaanissa ne julistettiin kielletyiksi. 

Nuorempana Colette oli esiintynyt vähäpukeisena varieteetanssijattarena, mikä ei ainakaan lisännyt hänen arvostustaan "kunniallisissa" piireissä. Vapaamielisyytensä takia häntä pidettiin suorastaan hirviönä, mutta se ei huolettanut häntä vähääkään, päinvastoin. Yksityiselämässään hän vietteli estottomasti niin miehiä kuin naisiakin, aviomiehet ja rakastajat vaihtuivat tiuhaan.

Coletten tuotanto ei rajoitu kohuromaaneihin. Kirjoittajana hän on laaja-alainen, esimerkiksi taitava luonnon ja eläinten kuvaaja ja harvinainen naispuolinen sotareportteri.

Judith Thurmanin elämäkertateos on nautittava lukuelämys.

Kustantaja: WSOY Profiili
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789510253403
Ilmestymisvuosi: 2001
Kirjastoluokka: 991 Elämäkerrat
Hyllypaikka (Sivullinen kirjakauppa): 2307Elämäkerrat

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen1
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.