Äitiyspakkaus

Kiiskinen, Cia

Merkintöjä lapsen ensimmäisen elinvuoden ajalta

"Hapuilen hämärässä, on päivä tai yö, suunnistan aina lapsen ääntä kohti. Tavoitan märän ja jäntevän olennon, hänen sydämensä tykyttää kiihkeästi käteni alla. Lapsi elää, muusta en tiedä, vaikka joskus olen tietävinäni, ymmärrän vain heittelehtivin tuntein."

Äitiyspakkaus on raadollinen ja runollinen kuvaus arjesta, lapsesta, joka huojuttaa äitiään äärimmäisistä tunnetiloista toisiin, herättää hänessä niin raivoa ja kateutta kuin myös euforisen luomismyrskyn.

Elämänmuutoksesta hämmentynyt äiti tekee muistiinpanoja paitsi lapsen nukkuessa ja miehen ollessa poissa myös matkatessaan bussilla terapiaan. Usein nainen takertuu päiväkirjaansa aamun sarastaessa, riidan tai valvottujen öiden jälkeen, kun realiteetitkin häilyvät. Kirjoittaminen on naiselle tapa selviytyä, nähdä läpi sumun, paeta ja muistaa. Se on keino välttää masennusta ja olla pahoinpitelemättä ketään. Se on myös hänen tapansa rakastaa, ainoa tapa pysyä järjissään.

Cia Kiiskinen on helsinkiläinen kahden lapsen äiti, koulutukseltaan mielisairaanhoitaja. Vapaassa taidekoulussa kuvataiteilijaksi kouluttautunut Kiiskinen piti ensimmäisen näyttelynsä Galleria Laterna Magicassa helmikuussa 1998. Esillä oli myös Äitiyspakkaus: alkuperäisistä muistiinpanoista koottu kirjaveistos, joka ostettiin Rikhardinkadun kirjaston taiteilijakirjakokoelmiin.

Kustantaja: WSOY
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789510257272
Ilmestymisvuosi: 2001
Kirjastoluokka: 842 Kaunokirjallisuus

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen1
Rosebud Citycenter0
Rosebud Maria0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.