Mekko meni taululle

Meriluoto, Aila

Muistelmateos runoilijan ja kirjailijan varhaisvuosista.

Mekko meni taululle -teoksessa Meriluoto kertoo lapsuudestaan Savon sydämessä, vanhemmistaan, sisaruksistaan ja lasten kehittämistä oudoista mielikuvitusleikeistä. Hän puhuu myös varhaisista eroottisista unelmistaan, koulunkäynnistä ja teinivuosista, joita varjostaa sota.

Mekko meni taululle on kiehtova dokumentti runoilijan ja kirjailijan varhaisvuosista. Sodan loppuvaiheessa nuori ylioppilas elää pimennetyssä Helsingissä, uuden ja ihmeellisen kaupunkimiljöön keskellä. Aila Meriluodon muistelmateos on samalla erään aikakauden värikäs kuvaus.

Aila Meriluoto-Paakkanen syntyi 10. tammikuuta 1924 Pieksämäellä. Hän on opiskellut Helsingin ja Zürichin yliopistoissa. Meriluoto julkaisi 22-vuotiaana esikoiskokoelmansa Lasimaalaus, josta tuli sodanjälkeisen runouden bestseller. Ennen Ruotsiin muuttoaan Meriluoto oli kahdeksan vuotta naimisissa kirjailija Lauri Viidan kanssa. Myöhemmin hän avioitui professori Jouko Paakkasen (k. 2004) kanssa. Nykyään Meriluoto asuu Helsingissä.

Kustantaja: WSOY
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789510261514
Ilmestymisvuosi: 2001
Kirjastoluokka: 99.1 Elämäkerrat
Hyllypaikka (Sivullinen kirjakauppa): 2307Elämäkerrat

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen1
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.