Laituri matkalla mereen

Katz, Daniel

"Sattuma on leivonen, kohtalo on lokki, todennäköisyys on muniva kana. Jumala on kanahaukka. Kuvitelmien kenttä on avara, mutta rouva sattuu olemaan varattu."

Maisteri Henry Loimu laskettelee laiturilla kunniavieraaksi juhliin, joiden syytä kukaan ei näy enää muistavan. Isäntänä on eversti, jolla on kaunis vaimo. Henry rakastuu vaimoon ja kolmiodraaman ainekset ovat koossa.

Mitä tekee eversti? Ei mitään. Vaikka hän on sokea, se ei estä häntä näkemästä pidemmälle kuin muut ja punomasta suunnitelmaa näkymättömästä langasta. Everstillä on selkeä näkemys: Rakastuminen iskee sattumalta ja yllättäen. Onni on lainaa. Niin on nuori vaimokin. Rakkaus kestää vaimon lainan. Vaimo kestää kovankin käytön. Mutta laina on maksettava takaisin korolla.

Laituri matkalla mereen on ehdolla vuoden 2001 Finlandia-palkinnon saajaksi. Lautakunta on todennut kirjasta mm. näin:

"Daniel Katzin romaanista on moneksi. Teos on epäsentimentaalisuudessaankin kaunis rakkaustarina, polveilevan runsas shakkipeli, joka paikka paikoin tuntuu veijariromaanilta, toisaalla taas karujen kokemusten leimaamalta tragedialta. Romaanin tulviva virta todellakin kuljettaa mukanaan monenkaltaista tavaraa."

 

Kustantaja: WSOY
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789510261590
Ilmestymisvuosi: 2001
Kirjastoluokka: 842 Kaunokirjallisuus
Lajityyppi: Rikos ja jännitys

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen0
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria1
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.