Taskulolita

Ylimaula, Anna-Maija

Anna-Maija Ylimaulan ensimmäinen novellikokoelma pitää sisällään havaintoja syntymästä, kuolemasta, oikuikkaista yllätyksistä, hukatuista mahdollisuuksista, toteutumattomista haaveista. Naisen seksuaalisuus eri ikävaiheissa nousee siinä keskeiseksi teemaksi samoin kuin vapautuminen, itsensä armahtaminen.

 

Maailman ihanin asia kuvaa ärhäkkää itsetietoista tyttöä, joka matkustaa isänsä ja veljensä kanssa ja tekee listaa Mahdollisista kuolemista. Arastus kertoo naisen ja miehen yrityksestä kohdata toisensa, löytää jotain, joka kuitenkin jää tavoittamatta. Il Papan kakussa paljastuu yli kahdenkymmenen vuoden takainen raiskaus, Suusta sylkäistyssä lapsen alkuperä askarruttaa nuorta äitiä. Tikarinpistossa, Hiiri-ihmisissä ja Avaintodistajassa havainnoidaan urbaania elämää. Niminovellissa taskulolita ei ymmärrä, miksi isää ei saanut tavata. Jouluikonissa vanhenevan naisen unelma täyttyy, kun hän saa ryhtyä maalaamaan pyhiä kuvia vasta eläkkelle päästyänsä.

Anna-Maija Ylimaula kuvaa maallisia paradokseja tarkkanäköisesti, mutta suurella sydämellä. Välillä kertomukset ovat kuin huokauksia, hengityksen keveitä mutta vihlaisevia viiltoja. Lyhyttä proosaa, romaaneja ja näytelmiä Ylimaula on julkaissut vuodesta 1976.

Kustantaja: WSOY
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789510263327
Ilmestymisvuosi: 2003
Kirjastoluokka: 842 Kaunokirjallisuus

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen2
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.